Jeff Bezos više nije najbogatiji čovjek na svijetu

Kralj je mrtav, živio kralj. Tako bi se ukratko moglo opisati stanje na vrhu liste najbogatijih ljudi na svijetu.

Martina Čizmić | 07.01.2021. / 17:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Vlasnik Amazona i Blue Origina Jeff Bezos nakon gotovo četiri godine više nije najbogatija osoba na svijetu. Njega je s trona skinuo ekscentrični poduzetnik i zaljubljenik u svemirska putovanja - Elon Musk.

Procjenjuje se da je Muskovo bogatstvo premašilo 185 milijardi dolara nakon što su dionice Tesle značajno skočile, a tržišna vrijednost kompanije premašila 700 milijardi dolara.

Tako je Tesla trenutno vrjednija od Toyote, Volkswagena, Hyundaija, GM-a i Forda zajedno.

Musk na vijest o tome da je najbogatiji čovjek na svijetu nije previše trošio riječi. Tek je na Twitteru odgovorio sa "kako čudno" te "pa, vratimo se na posao".

 

 

Iako analitičari Muskovu novu titulu pripisuju rastu cijene dionica Tesle, dosta mu je pomogla i eksplozija vrijednosti bitcoina, kriptovalute s kojom se Musk već dugo "igra". Podsjetimo, bitcoin posljednjih dana bilježi strelovit rast te je u vrijeme pisanja ovog teksta dosegao rekordnu vrijednost od 39 tisuća dolara odnosno 240 tisuća kuna.

Musk je već ranije dao do znanja da mu osobno bogatstvo ne znači puno. Naime, najavio je kako će polovicu svog bogatstva namijeniti za utemeljenje održivog grada na Marsu koji bi garantirao preživljavanje života u slučaju da se Zemlji nešto dogodi. Također je izjavio i kako planira otputovati na Mars čim to bude moguće i ne misli se vraćati natrag na Zemlju.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti