Jeftinija konzola: Nintendo priprema novu verziju Switcha

Novi Switch bit će manji, jeftiniji i s manje opcija, a prvenstveno će biti namijenjen igranju u pokretu, bez povezivana s TV-om.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.02.2019. / 09:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Odlična vijest za sve ljubitelje Nintenda! Japanska kompanija priprema novu verzije igraće konzole Switch koja će biti jeftinija u odnosu na aktualni model. Prema glasinama koje su se jučer proširile mrežom, nova generacija Switcha neće imati sve opcije kao originalni model – spominje se izbacivanje TV Docka i bit će ponajviše namijenjena igranju u pokretu i na otvorenom.

Također, jeftiniji model navodno će imati manji ekran i manje rubove oko ekrana tako da bi njegove dimenzije trebale biti osjetno manje, što će olakšati igranje u pokretu, a za pretpostaviti je da će se na njemu moći koristiti Joy-con za upravljanje igrama.

Prema onom što možemo pročitati, čini se kako bi jeftiniji Nintendo Switch mogao biti zanimljiv roditeljima koji djeci ne žele uskratiti uživanje u videoigrama, ali im ne vole davati pametne telefone i tablete pa im se Switch ipak čini sigurnijim.

S ovakvim uređajem, koji bi bio cjenovno povoljan, Nintendo bi mogao riješiti dva velika problema koja su analitičari izdvojili nakon njihovog financijskog izvještaja za prošlu godinu, komentirali su na stranici Ars Tehnica. Prvi takav problem odnosi se na prodaju konzole Switch jer Nintendo neće uspjeti ostvariti preambiciozne ciljeve koji su čelnici kompanije zadali i tijekom fiskalne godine prodati 20 milijuna konzola te sada očekuju prodaju oko 17 milijuna konzola.

Drugi problem odnosi se na pad prodaje modela 3DS i softvera – jeftiniji Switch mogao bi riješiti te probleme jer, osim što će se povećati ukupna prodaja konzola, Switch Lite (kako bi se konzola mogla nazvati mogao bi nadoknaditi i pad prodaje 3DS-a. Također, veća prodaja konzola, automatski će se odraziti i na bolju prodaju igara.

Nedavno smo pisali kako se bliži kraj klasičnih konzolama i da od Sonyja i Microsofta vjerojatno možemo očekivati još samo jednu generaciju PlayStationa i Xboxa jer bi tijekom sljedećeg desetljeća ovim tržištem trebao zavladati streaming, odnosno igranje u oblaku pa više neće biti bitno koji hardver koristite. Bit će potrebna samo internetska veza, pretplata na servis i uređaj ili samo aplikacija za računalo, TV i smartphone za pristup tom servisu.

Slična sudbina čeka i Nintendo te nakon jeftinijeg Switcha, kojeg očekujemo sredinom godine, vjerojatno možemo očekivati još samo jednu generaciju njihovog potpuno novog gamerskog hardvera, prije nego i japanska kompanije sve ne prebaci u oblak.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti