Jeste li spremni? Od utorka počinje emitiranje televizijskih programa putem DVB-T2 tehnologije

DVB-T2 tehnologija konačno će donijeti HD kvalitetu slike u cijeloj zemlji, jači signal te bolju pokrivenost stanovništva koja će nakon potpunog prelaska iznositi 99 %.

Martina Čizmić | 26.10.2020. / 10:08

16.10.2020.
Od 27.10. kreće prijelazak na DVB-T2 - 2 (Foto: Zimo)

U digitalnim regijama D1 i D6 27. listopada 2020. godine u 0:00 sati, započinje prelazak na novi sustav odašiljanja televizijskih programa, priopćili su iz Odašiljača i veza. 

Gašenjem DVB-T i uključivanjem DVB-T2 odašiljača u digitalnim regijama koje obuhvaćaju Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, dio Brodsko-posavske, dio Karlovačke i dio Ličko-senjske županije i službeno će započeti prelazak po dinamici donesenoj u srpnju ove godine.

Slika nije dostupna Bolja kvaliteta slike, veća pokrivenost i otpornost na smetnje: Najvažniji noviteti i poboljšanja koje donosi DVB-T2 signal

Dragica Kluk i prijelaz na DVB-T2 - 1 Kako stariji televizor prilagoditi za prelazak na novi signal? Doznajte što vam je sve potrebno

Podsjetimo, prelazak se trebao dogoditi još u proljeće ove godine, no zbog pandemije je on odgođen do kraja listopada. 

DVB-T2 tehnologija konačno će donijeti HD kvalitetu slike u cijeloj zemlji, jači signal te bolju pokrivenost stanovništva koja će nakon potpunog prelaska iznositi 99 %.

Prilikom prelaska obavit će se sva potrebna preugađanja odašiljačke opreme i promjene kanala na svim mrežama digitalne zemaljske televizije kako gledatelji ne bi trebali više puta pretraživati kanale na svojoj prijamničkoj opremi. Zbog opsežnih radnji na sam dan prelaska moguće su poteškoće u prijmu programa s glavnih odašiljača u noćnim i ranim jutarnjim satima, a prijam programa sa svih ostalih odašiljača na području regije bit će omogućen do kraja istog dana, ističu iz OiV.

DVB-T2 stiže za tjedan dana DVB-T2 stiže za tjedan dana - 6 (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjećaju da će, nakon prelaska na DVB-T2 gledatelji koji su prije prelaska imali mogućnost praćenja samo programa HRT1, HRT2, RTL i Nova TV, moći pratiti i programe HRT3, HRT4, RTL2 i Doma TV, a zajedno s prelaskom na DVB-T2 odašiljanje obavit će se i promjene kanala EVOtv mreža MUX C i MUX E po pojedinim digitalnim regijama.

Nakon prelaska u regijama D1 i D6 slijedi prelazak u D2 digitalnoj regiji (dio Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, dio Brodsko-posavske) 29. listopada 2020. godine u 0:00.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti