Jesu li developeri igre No Man's Sky prevarili igrače?

No Man's Sky pod istragom zbog lažnog oglašavanja.

Monika Nožić Monika Nožinić | 01.10.2016. / 20:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je igra No Man's Sky objavljena u kolovozu, žalbe nastale oko grešaka i propusta preplavile su mali studio Hello Games. Međutim, kako su tjedni prolazili, sve se više dolazilo do zaključka kako postoje velike razlike između koncept videa i onoga što je u javnosti objavljeno kao igra.

Mnogi igrači i novinari kažu da igri nedostaju razne funkcije koje su bile obećane u početnom promotivnom materijalu, a istragu oko tih razlika pokrenule su vlasti koje kontroliraju standarde prilikom oglašavanja u Velikoj Britaniji (ASA). Istraga se konkretno tiče materijala koji se pojavljivao na stranici No Man's Sky's Steam Storea. Međutim, odluka koju ovo tijelo donese bit će primjenljiva na sve reklame koje na sličan način ne održavaju konačnu igru, poručio je glasnogovornik za Reddit.

Prema njihovom opisu, ASA finalnu igru uspoređuje s demo verzijom prikazanom na E3 2014 sajmu, istom koja se prikazuje i na stranicama Steama. Među ostalim stvarima kao što su dizajn korisničkog sučelja, tekuća voda i sustav ciljanja, postoji veliki broj stvari koje su promijenjene tijekom razvoja igre.

Ako ASA proglasi da je igra lažno reklamirana, za sada je nejasno s kakvim bi se posljedicama mogao suočiti Hello Games. Stranica britanskih regulatora ukazuje na to da se u većini slučajeva jednostavno slažu s uklanjanjem oglasa, a to bi u ovom slučaju bilo uklanjanje spornih videozapisa. Prema Steamu, do sada je prodano 750 000 kopija igre po cijeni od 60 dolara.

Izvor: Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti