Job Fair na FER dovodi 115 vrhunskih poduzeća koja nude poslove

Studenti će, osim s predstavnicima ICT i automobilske industrije imati priliku razgovarati i s liderima bankarskog i telekomunikacijskog sektora, predstavnicima za razvoj mobilnih i web-aplikacija, predstavnicima industrije videoigara, kao i s vodećim predstavnicima iz područja elektronike i industrijske automatizacije.

Martina Čizmić | 02.05.2019. / 16:31

Job Fair (Foto: FER)

Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva 15. i 16. svibnja ugostit će 115 domaćih, regionalnih i inozemnih tehnoloških poduzeća. Cilj je sajma upoznati hrvatske studente s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te ih povezati s uspješnim poduzećima. Otvorenje četrnaestog sajma studentskih poslova održat će se dan ranije, 14. svibnja projekcijom dokumentarnog filma The Cleaners (2018.) te razgovorom s redateljima Hansom Blockom i Moritzom Riesewieckom.

U Zagreb dolaze i predstavnici Facebooka!

Hrvatska tehnološka poduzeća poput Infobipa, Rimac Automobila, Nanobita, Photomatha i Microblinka na zagrebačkom će Fakultetu elektrotehnike i računarstva tražiti studentske talente, a njima će se pridružiti i tehnološki prvak u razvoju društvenih mreža Facebook, svjetski gigant u razvoju operacijskih sustava Microsoft, poduzeće orijentirano na zaštitu podataka Palantir i lider u proizvodnji poluvodičkih komponenti Infineon.

Raznovrsnost poduzeća i ponuda poslova fokus je svakog Job Faira. Ove će godine studenti, ali i mladi koji razmišljaju o promijeni karijere, osim s predstavnicima ICT i automobilske industrije imati priliku razgovarati i s liderima bankarskog i telekomunikacijskog sektora, predstavnicima za razvoj mobilnih i web-aplikacija, predstavnicima industrije videoigara, kao i s vodećim predstavnicima iz područja elektronike i industrijske automatizacije.

Job Fair za sve hrvatske studente!

Ponuda poslova i praksi usredotočena je na studente FER-a i srodnih STEM usmjerenih fakulteta, no i ove će godine studenti društveno-humanističkih usmjerenja moći pohraniti životopis u Job Fair bazu i predstaviti se poduzećima.

 

Job Fair je više od sajma poslova. Osim što studentima daje mogućnost da se direktno predstave predstavnicima poduzeća, potiče mlade na razmišljanje o budućoj karijeri, pomaže u razvoju vještina i znanja te otvara nove vidike kroz predavanja i radionice, istaknula je Nikolina Relić, stručna suradnica u Centru karijera FER-a, suorganizatora sajma poslova.

Radionice i predavanja vodećih stručnjaka na Job Fairu

Devet predstavnika hrvatskih poduzeća za hrvatske će studente održati praktične radionice na temu tehnologije i razvoja proizvoda, dok će dvadeset i tri stručnjaka studente inspirirati i pripremiti za nove poslovne izazove u predavanjima na kojima će predstaviti najuspješnije projekte poduzeća.

Kako bi povećali šansu za posao ili obavljanje prakse, putem internetske stranice Job Fair svi studenti, ali i mladi koji traže posao, mogu predati životopis. Pohranjivanjem radnog iskustva svaka će osoba putem e-pošte dobiti jedinstveni QR kod - posjetnicu za predstavljanje poduzećima, dok će poslodavci nakon sajma jednostavnije pronaći osobe čiji su QR kod skenirali.

Posjetitelji će na kraju prvog dana sajma u opuštenoj atmosferi u KSET-u imati priliku razgovarati i s predstavnicima poduzeća. Uz razgovor, održat će se i kviz na kojem će sudjelovati timovi sastavljeni od poslodavaca i studenata.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti