Job Fair srušio sve rekorde! Sajam poslova posjetilo više od četiri tisuće studenata

Dvodnevni sajam poslova na Fakultetu elektrotehnike i računarstva privukao je više od četiri tisuća studenata i 115 poduzeća.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.05.2019. / 11:57

Job Fair (Foto: FER)

Četrnaesti Job Fair srušio je sve rekorde! Dvodnevni sajam poslova na Fakultetu elektrotehnike i računarstva privukao je više od četiri tisuća studenata i 115 poduzeća. Sajam poslova posjetili su i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić te rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras.

Poduzeća u potrazi za studentskim talentima

Jako velik broj studenata posjeti sajam tijekom dva dana, a naš štand obično posjeti 700 do 800 ljudi. Tijekom sajma skupljali smo QR kodove studenata i pozivali ih na ljetnu praksu, istaknula je Tanja Bulbuk Jergović, voditeljica HR odjela u Infinumu, i nadodala kako nakon Job Faira imaju u planu regrutaciju studenata u njihovo poduzeće.

Talentirane IT stručnjake traži i tvrtka CROZ. Jelena Gašpar iz odjela za PR & marketing istaknula je kako trenutačno u poduzeću imaju nekoliko otvorenih pozicija te da ne sumnja kako će se pozicije nakon sajma poslova popuniti. Već treću godinu smo tu. Volimo biti dio Job Faira zbog odlične organizacije i sve većeg broja studenata koji posjećuju sajam i naš štand.

Jedan od posjećenijih štandova na Job Fairu bio je štand poduzeća Rimac Automobili. "Zadovoljni smo odazivom i interesom studenata za našu tvrtku. Privlače ih naše tehnologije i mogućnosti rada. Trenutačno imamo 50 zaposlenih studenata, a u dva dana sajma poslova razmijenili smo mnogo kontakata. Vjerujem kako će se ta brojka i povećati", izjavila je Valerija Šemper iz odjela za ljudske potencijale poduzeća Rimac Automobili. 

Stjecanje znanja na radionicama i predavanjima

Tijekom sajma poslova poslodavci su se studentima predstavljali na radionicama i prezentacijama. "Posjetio sam nekolicinu predavanja na ovogodišnjem Job Fairu. Dojmio me se način na koji su predavači prezentirali teme o kojima ne možemo inače čuti na fakultetskim predavanjima. Sudjelovao sam na jednoj radionici, a tijekom tih 90 minuta sam stekao znanja i iskustva koja će mi uvelike pomoći u trenutačnom poslu", istaknuo je Ivan Zlatar, student pete godine FER-a.

Premda je ponuda poslova i praksi usredotočena na studente FER-a i srodnih STEM fakulteta, zaposlenici Atlantic grupe istaknuli su kako im je drago jer su na štand njihova poduzeća, čija je primarna djelatnost proizvodnja i distribucija hrane, pristizali zainteresirani studenti. Zanimljiva nam je raznolikost studenata, od brucoša do apsolvenata, i što su svi otvoreni za nova iskustva te nisu fokusirani isključivo na programerska poduzeća.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti