Još jedan veliki uspjeh - Tri srebrne medalje za mlade hrvatske informatičare

Tri srebrne medalje osvojili su mladi hrvatski informatičari na 29. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Teheranu.

Ivana Domitrović | 05.08.2017. / 08:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Od 308 natjecatelja iz 83 zemlje svijeta na 29. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, hrvatski srednjoškolski informatičari osvojili su tri srebrne medalje.

Srebro su osvojili Josip Klepec, učenik 3. razreda, XV. gimnazija Zagreb, Josip Kelava, učenik 4. razreda, Prva gimnazija Varaždin i Vilim Lendvaj, učenik 3. razreda, XV. gimnazija Zagreb. Na Olimpijadi je još nastupio i Adrian Beker, učenik 4. razreda, XV. gimnazija Zagreb.

Natjecanje se sastojalo od rješavanja 6 problemskih zadataka tijekom dva dana natjecanja. Zadaci su postavljeni u programskim jezicima Pascal, C/C++ i Java pod operativnim sustavom Linux. Učenici su se natjecali pojedinačno, a svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika (do 20 godina starosti) i dva voditelja.

Stručni voditelji reprezentacije bili su Ivan Paljak i Domagoj Bradač, a odgovorni voditelj Krešimir Malnar, ujedno i član Međunarodnog odbora Olimpijade (IOI International Committee).

Nastup naših mladih informatičara organizirao je Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba Republike Hrvatske za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

29. Međunarodna informatička olimpijada održavala se od 28. srpnja do 4. kolovoza.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti