Više od 500  IT stručnjaka okupit će se 4. i 5. prosinca na 15. Advanced Technology Days powered by Microsoft u Plaza Event Centru u Zagrebu. Sudionici će moći birati između 67 predavanja koja će održati 56 domaćih i stranih predavača. Raspored predavanja objavljen je na webu, a sudionici će moći kreirati vlastiti raspored pomoću ATD aplikacije u kojoj će odabrati svoje favorite između predavanja koja će se istovremeno održavati u 5 dvorana Centra. 15. izdanje ATD će proslaviti velikim partyjem u srijedu u dvorani Kornati te prvim ATD IT pub kvizom.

Dvodnevni program donijet će niz predavanja na temu aktualnih tehnologija te predstaviti uspješne primjere tehnoloških rješenja. Vedran Kesegić, Microsoft Certified Master za SQL Server s više od 18 godina iskustva, održat će predavanje Storage Gotchas in Amazon, Azure and on Prem, tijekom kojeg će se baviti izazovima prijelaza tvrtke u cloud, od nejasnih i pogrešnih informacija, do postavki i odabira koji mogu utjecati, odnosno pogoršati performanse. Na ATD se vraća i Vjekoslav Babić, Microsoft MVP i svjetski poznat stručnjak za Dynamics 365 Business Central! Tijekom svog predavanja Be Cool with Business Central: optimizing front end with React + Redux govorit će o tome kako uz pomoć Reacta+ i Reduxa kreirati nevjerojatan front-end, čak i kada je u back-endu nešto tako „dosadno“ ili neočekivano kao što je Business Central. Fisnik Doko, certificirani Microsoft i ISTQB trener i software arhitekt iz Makedonije, prvi puta stiže na Advanced Technology Days. U fokusu njegovog predavanja Predictive Analysis with Microsoft SQL Server R Services bit će R koji ubrzano postaje vodeći programski jezik na području podatkovne znanosti i statistike. Tijekom predavanja ilustrirat će kako Microsoft SQL Server podrškom za R jezik unutar baze podataka može pomoći ispuniti zahtjeve u sve predvidljivijem svijetu.

Advanced Technology Days (Foto: Microsoft) (Foto: Microsoft)

Program će u četvrtak u 14:00 u dvorani Kornati okupiti sve sudionike ATD-a, koji će moći poslušati live podcast u režiji ekipe iz Surovih strasti, najpopularnijeg domaćeg business podcasta "za ljude koji imaju strast za životom". Ugostit će Marka Rakara (MRAK services) i Alena Delića (Diverto), s kojima će u svom stilu, otvoreno i ležerno, razgovarati o vječnoj IT top-temi – sigurnosti.

Da bi se dostojno obilježilo 15. izdanje, na ATD se u srijedu, 4. prosinca, vraća party. Svi sudionici pozvani su na veliki ATD party od 20:00 u dvorani Kornati u Plaza Event Centru, a uz odličnu glazbu za koju su zaduženi jamIT, najjači domaći IT rock band, te DJ Jurki, organizatori su pripremili i prvi veliki ATD IT pub kviz. Kviz će se igrati u ekipama s tri do četiri člana, a, s obzirom na to da je broj sudionika ograničen, potrebno je unaprijed prijaviti ekipu. Prijave su otvorene isključivo za sudionike ATD-a. Tri prvoplasirana osvojit će i vrijedne nagrade: kotizacije za konferenciju WinDaysXX za cijeli tim, kotizacije za 16. ATD za sve članove i kotizacije za 6. Whisky Fair Zagreb za sve članove ekipe. 

Programski odbor 15. izdanja čine Marin Franković, Filip Glavota, Ivan Marković, Domagoj Pavlešić, Ivan Pranjić, Ilija Ranogajec, Tomislav Tipurić i Vedran Vučetić. Ključne ovogodišnje teme uključuju razvoj mobilnih i web rješenja, kontejnere i DevOpse, moderne podatkovne tehnologije, AI, hibridni oblak, Serverless i poslovna IT rješenja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju