Kako dolaze nove društvene mreže i razni servisi, uvijek nas nešto vuče da ih isprobamo, a za to se moramo registrirati. Nakon toga ili dobivamo hrpu mailova ili poruke na mrežama koje uopće ne koristimo.

Pobrisati sve na što smo se registrirali obično zna biti problem. Naravno, ako to želite, prvo morate znati što želite, da ne pobrišete nešto što koristite. No bez obzira na sve, svi servisi i mreže imaju razne trikove kako zadržati korisnike blizu, stoga uklanjanje tih servisa može biti problem.

JustDelete.me je nova stranica koja vam omogućuje da na vrlo jednostavan način 'nestanete' s interneta. Ovaj servis ima popis društvenih mreža i servisa s kojih možete pobrisati sve, tako da ne morate tražiti ručno.

Stranica rangira mreže od laganih prema težem, odnosno primjerice Amazon.com i NewYorkTimes.com su teške za pobrisati, dok su primjerice IMDB.com i PayPal laki, a Pinterest i Netflix nemogući.

Od sada, kada želite ukloniti vaš profil s nekog servisa, jednostavno posjetite JustDelete.me. Jedina stvar je što morate znati korisničko ime i šifru ukoliko želite neki servis otpisati.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju