Kad mogu svi, mogu i oni: Instagram testira "repostanje" tuđeg sadržaja na feed korisnika

Dijeljenje tuđe objave kako bi je vidjeli pratitelji vašeg profila nije potpuna novost za korisnike Instagrama, no sad se testira proširenje te značajke i na feed korisnika.

Branimir Vorša | 10.09.2022. / 10:06

Instagram (Foto: Afp)

Instagram testira novu značajku koja oponaša druge društvene mreže. TechCrunch piše da je Instagram potvrdio testove "repostova" za dovođenje tuđeg sadržaja na vašu vremensku traku. To je slično Twitterovim retvitovima ili vrsti ponovnih dijeljenja koja su uobičajena na Tumblru i Facebooku, a također su u fazi testiranja i na TikToku.

TechCrunch piše da je Matt Navarra, savjetnik za društvene medije koji je u srijedu objavio slike na Twitteru, primijetio značajku "repost". Međutim, developer za mobilne platforme i "curitelj" informacija Alessandro Paluzzi primijetio je na Twitteru istu značajku u razvoju još u svibnju, pokazujući da Instagram već neko vrijeme radi na tome.

Dijeljenje tuđe objave kako bi je vidjeli pratitelji vašeg profila nije potpuna novost za korisnike Instagrama. Korisnici su mogli dijeliti javne objave za svoje pratitelje, ali samo na svom Instagram Storyju ili putem izravnih poruka. Sada bi test omogućio korisnicima da dijele objavu na svojim feedovima bez potrebe da je snime i ponovno objave ili prođu kroz drugi izvor.

Osim ponovnih objava unutar vašeg vlastitog feeda, Instagram je izmijenio opcije dijeljenja na više platformi. Sada postoji odabir za dijeljenje na Snapchatu, Messengeru ili WhatsAppu prije dijeljenja izravnim porukama,, što je opet slično TikTokovom pristupu.

Instagram je poništio test preusmjeravanja aplikacije prema AI-pokretanom feedu slika i videa preko cijelog zaslona, što dio njegove očite spore metamorfoze u TikTok, ali ne odustaju od tih napora. Još jedan nedavni test daje korisnicima Instagrama mogućnost da odaberu i označe više postova kao "nezanimljive" kako bi uvježbali algoritam sugestija prema preferencijama korisnika.

Istražujemo mogućnost ponovnog dijeljenja postova u Feedu, slično kao što možete ponovno dijeliti u Storiesu, kako bi ljudi mogli podijeliti ono što im se sviđa, a originalni kreatori bili bi zaslužni za svoj rad. Planiramo to uskoro testirati s malim brojem ljudi, pojasnila je Seine Kim, glasnogovornica Mete za The Verge. Napomenula je, međutim, da značajka još nije javno dostupna za testiranje.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti