Kad se sve zbroji: Apple je izašao kao konačni pobjednik u sporu s Epic Gamesom

Nakon gotovo tri godine sudskih sporova, čini se kako je trakavica o Epic Gamesu i Appleu stigla do kraja.

Martina Čizmić | 26.04.2023. / 14:20

Apple i Epic Games (Foto: Afp)

Dugotrajni pravni spor oko uvjeta poslovanja u App Storeu, koji se vodio između Epic Gamesa i Applea, na kraju je otišao na kraju Applea.

Iako su odluke sudova u međuvremenu primorale Apple da promijeni određene poslovne prakse, kad se sve zbroji, ipak je Apple izašao kao pobjednik.

Slika nije dostupna Jedna od najpopularnijih igara mogla bi se vratiti na iPhone?

Naime, žalbeni sud u SAD-u potvrdio je prethodnu odluku da Appleova politika u App Storeu ne krši zakone o tržišnom natjecanju. Apple je za Bloomberg izjavio kako je to "velika pobjeda", ali su izrazili i svoje razočaranje jer je sud ipak potvrdio izvronu odluku koja se tiče omogućavanja pristupa opcijama plaćanja treće strane.

Podsjetimo, trakavica između Epic Gamesa i Applea započela je još 2020. godine kad je Epic Games ponudio svojim korisnicima Fortnitea opciju direktnog plaćanja u aplikaciji, zaobišavši tako Appleov sustav naplate. Apple je reagirao izbacivanjem Fortnitea iz svoje trgovine aplikacija, a cijela je stvar kulminirala tužbama i protutužbama.

Slika nije dostupna Nove otrovne strelice iz Epic Gamesa prema “monopolistima”: “Apple mora biti zaustavljen”

Posljednja žalba u nizu odnosila se na presudu nižeg američkog suda iz 2021. godine, prema kojoj Apple ne krši zakone o tržišnom natjecanju niti monopolizira tržište.

Izvor: Bloomberg

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti