Jedna od najpopularnijih igara mogla bi se vratiti na iPhone?

Sweeneyeva najava mogla bi sugerirati da su se Epic Games i Apple napokon dogovorili.

Martina Čizmić | 04.01.2023. / 08:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Hoće li s novom godinom doći i do promjena u odnosu između Applea i Epic Gamesa? Ako je vjerovati tvitu koji je objavio osnivač i izvršni direktor Epic Gamesa, upravo bi se to moglo dogoditi.

Naime, posljednjeg dana 2022. Tim Sweeney objavio je na Twitteru: "Sljedeće godine na iOS-u!"

 

 

To je odmah potaknulo pratitelje na raspravu o tome što je Sweeney točno mislio i hoće li se Fortnite ponovno vratiti na iPhone.

Podsjetimo, nakon što je 2020. Epic Games u Fortnite ugradio mogućnost kupovine dodataka kojim se zaobilazio App Store i Appleov sustav naplate, iz američke tvrtke su reagirali i izbacili Fortnite iz popularne trgovine aplikacijama, a Epic Gamesu blokirali račun. To je započelo pravni spor kojim se Epic Games žalio na nepravednu praksu Applea kojim prisiljava developere i izdavače aplikacija da sve transakcije provode kroz Appleov sustav plaćanja i naplaćuje visoke marže.

Tužno dijete Zabava koja je postala ovisnost: Očajni roditelji podigli su tužbu jer su djeca prestala jesti, spavati i tuširati se

Slika nije dostupna Musk jasno rekao što misli o trakavici između Applea i Epic Gamesa: "To je globalni porez na internet"

Sudski spor izazvao je veliku pozornost, a zaključak je da Apple mora omogućiti i alternativne načine plaćanja u aplikacijama koje se nalaze u App Storeu.

Sweeneyeva najava mogla bi sugerirati da su se Epic Games i Apple napokon dogovorili. Ako se ove godine Fortnite vrati u App Store, to bi zaista mogla biti velika vijest za milijune igrača diljem svijeta, ali i za sam Apple, koji bi ponovno mogao početi zarađivati od preuzimanja aplikacija i plaćanja u njima.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti