Amazon je najveća online trgovina na svijetu, no također je poznata po izradi elektronički naprava među kojima je Kindle - e-book čitač i tablet Kindle Fire.

Ova mega kompanija ima stranice za maloprodaju koji su smješteni u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Austriji, Italiji, Španjolskoj, Japanu i Kini, a uskoro se pokreću trgovine i u Poljskoj, Brazilu, Nizozemskoj i Švedskoj.

Kompaniju je osnovao Jeff Bezos u srpnju 1994. godine, a stranica amazon.com krenula je s radom 1995. godine. S godišnjim prihodima od 48 milijardi dolara, mnogi Amazon ističu kao velikog konkurenta Appleu zato što kompanija raspolaže s milijunima kreditnih kartica, pa tako i podataka korisnika ovog servisa. Poznato je i da Amazon sve više ulazi na tržište Applea pa je tako nedavno pokrenuo vlastiti tablet te online trgovinu aplikacijama.

No iako Amazon izvana izgleda samo kao malo bolja stranica s milijunima raznoraznih artikla, kada zavirimo u unutrašnjost stvar postaje sasvim drugačije. Ogromno skladište prepuno paketa koji svakodnevno dolaze i odlaze realna je slika Amazona.

Možda na prvu ruku izgleda kaotično, no na drugim slikama se vidi koliko je Amazon zapravo organizirana kompanija!

[gallery link='file' order='DESC' columns='4' orderby='title']

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju