Kako upravljati ljudima po načelima Steve Jobsa? [VIDEO]

Kako nam se bliži novi Appleov događaj, na kojem će se predstaviti novi softwareski proizvodi, iskopali smo jedan zanimljiv video.

Zimo Zimo Zimo | 05.06.2011. / 15:52

Kako upravljati ljudima po načelima Steve Jobsa? [VIDEO]

Kako nam se bliži novi Appleov događaj, na kojem će se predstaviti novi softwareski proizvodi, iskopali smo jedan zanimljiv video.

Naime, svi znamo koliko je Apple napravio u svijetu tehnologije, od prvog Apple I, računala, preko megauspješnog nasljednika Apple II, pa Macintosha, iMaca, iPoda, iPhonea, Macbooka, iPada, itd.

Sve je to dio uspješnih proizvoda, no svaka uspješna tvrtka ima i svojih neuspješnih pothvata, stoga ni Apple nije iznimka. PDA Newton, kako ga neki vole nazivati, prvi 'uspješan' tablet, Apple Lisa i mnogi drugi proizvodi bili su neuspjeh za ovu, danas vrlo uspješnu kompaniju.

Apple je nedavno prvi puta postao kompanije vrijednija od njegovog vječnog rivala Microsofta, a prije nekoliko dana vrijednost Applea nadmašila je vrijednost Microsofta i Intela zajedno.

No kako je do svega toga došlo? Sigurno nije preko noći. Apple je osnovan 1976. i kroz 30-ak godina prošao je kroz mnoge faze od onih sa početkom 80-ih, kao vrlo uspješna kompanija pa do onih sa kraja 90-ih gdje ih je dijelilo svega 60 dana do bankrota. No tada se na čelo kompanije vratio njegov osnivač i vizionar Steve Jobs kojeg je odbor 10 godina ranije izbacio iz kompanije koju je osnovao zajedno sa Steve Wozniakom.

Način kako Steve Jobs vodi kompaniju poseban je za razliku od ostalih kompanija po tome jer Apple funkcionira kao najveća startup tvrtka na svijetu -- prema riječima Jobsa. Mi smo pronašli jedan vrlo zanimljiv video koji se dotaknuo priče Macintosh projekta sa početka 80-ih, u kojem Jobs objašnjava način kako pronaći najbolje ljude za posao, te kako upravljati njima. Steve je u ovom video imao oko 30. godina i već je bio vrlo uspješan poduzetnik.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti