Kakva zvijer! Nirvana je agresivni električni pickup za one dubokog džepa

Apocalypse Nirvana baziran je na električnom pickupu Rivian R1T. Agresivnog je dizajna i puca od snage!

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.10.2023. / 15:41

Apocalypse Manufacturing Nirvana (Foto: Apocalypse Manufacturing)

Luka Dončić nedavno je privukao pažnju javnosti kada se u Dallasu pojavio sa svojim novim ljubimcem ne na 4, već na - 6 kotača. Slovenski košarkaš koji je jedan od favorita za nagradu MVP-a u nadolazećoj sezoni NBA lige dao je 250 tisuća dolara za monstruozni Apocalypse Manufacturing Hellfire.

Rivian Mnogi za nju nisu čuli, no ova bi kompanija mogla bi biti jedan od lidera elektrifikacije tijekom sljedećeg desetljeća

No ljubiteljima električnih automobila puno je zanimljiviji jedan njihov drugi model prilagođenog pickupa, a o kojem je nedavno pisao Top Gear. Naime, kompanija koja se baci preinakama serijskih modela automobila, odnosno pickupova u prave zvijeri na cestama, predstavila je model Apocalypse Nirvana koji je baziran na električnom pickupu Rivian R1T. Za ovaj automobil zaista možemo reći kako slika govori više od tisuću riječi te u kombinaciji s agresivnim linijama, 38-inčnim kotačima i zelenom bojom Nirvana izgleda kao da se sprema na neko bojište, a ne u garažu nekog ljubitelja e-vozila koji si može priuštiti ovakav tip automobila.

Apocalypse Manufacturing Nirvana (Foto: Apocalypse Manufacturing)

Apocalypse Manufacturing Nirvana (Foto: Apocalypse Manufacturing)

Iz Apocalypsea kažu kako im je ovo “najambiciozniji projekt do sada” s kojim su htjeli dokazati da električna vozila ne moraju izgledati sterilno i “lišena svoje muškosti”. Rivian R1T je, kako su ga nazvali, “badass pickup” i trebao bi tako i izgledati. Dorađena verzija ovog vozila zadržala je pogon i bateriju kao i klasičan model R1T pa tako dolazi s četiri motora ukupne snage 850 KS, a do 60 milja na sat (96 km/h) ubrzava za samo 3 sekunde.

Polestar Iznenađujući rezultati istraživanja: Kupci električnih vozila nisu toliko motivirani brigom za okoliš, važnije im je nešto drugo

Pickup je dug 5,4, a širok 2,3 metra, a potpuno prilagođena uglata karoserija presvučena je zelenom bojom od kevlara koja, osim što doprinosi agresivnom izgledu, štiti vozilo od ogrebotina, hrđe i erozije. Apocalypse Manufacturing dodao je novi i snažniji kavez u stražnji dio Riviana, dodane su i cjevaste bočne stepenice, kao i prednje i stražnje zaštitne ploče koje štite pickup tijekom off road vožnje, a treba spomenuti i dinamičan računalno kontroliran ovjes.

Ako ste zainteresirani za ovakav tip vozila, pripremite 150 tisuća dolara koliko stoji prerađena verzija Riviana R1T.

Izvor: Top Gear
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti