Kamera novog iPhonea donosi 'revoluciju mobilne fotografije'?

Apple je preuzeo kompaniju specijaliziranu za razvoj kamera za mobilne uređaje te od novih modela iPhonea očekujemo napredne senzore i optiku te još kvalitetnije fotografije

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.04.2015. / 09:53

Kamera novog iPhonea donosi 'revoluciju mobilne fotografije'?

Pametni telefoni mnogima su odavno zamijenili klasične digitalne fotoaparate te većinu fotografija i videozapisa snimamo s mobilnim telefonima. Ipak, za one koji se malo ozbiljnije bave fotografijom, kvaliteta i mogućnosti kamere na telefonima nije dovoljna i ne može konkurirati DSLR fotoaparatima. U Appleu će to pokušati promijeniti te u budućnosti možemo očekivati veliki napredak na kamerama koje će ova kompanija ugrađivati u nadolazeće modele iPhonea. Naime, prema informacijama TechCrunchea, Apple je jučer za dvadeset milijuna dolara preuzeo izraelsku kompaniju LinX čija su specijalnost upravo kamere za mobilne uređaje. Iz ove kompanije tvrde kako će donijeti 'revoluciju na tržište mobilne fotografije' te kako njihove kamere za telefone i tablete koriste specijalne senzore i algoritme, a da kvaliteta fotografija snimljenih s njihovim kamerama može konkurirati čak i DSLR aparatima.

Apple prodao više pametnih satova u jednom danu, nego Google u cijeloj godini

Zahvaljujući tehnologiji procesiranja fotografije, naprednim senzorima i optici, njihove kamere omogućit će snimanje kvalitetnih fotografija u uvjetima slabijeg osvjetljenja, zamućenje pozadine, još vjerniji prikaz boja, ali i refokusiranje fotografija i nakon njihovog snimanja. Iz Applea nisu htjeli previše komentirati ove informacije, kao niti buduće planove vezane uz ovu kompaniju, već su u odgovoru na novinarski upit samo poručili kako 's vremena na vrijeme kupuju male tehnološke kompanije', ali da ne komentiraju planove vezane uz budućnost tih kompanija. Pitanje je hoće li Apple tehnologiju LinX-a iskoristiti već u ovogodišnjim modelima iPhonea ili će sve novitete ostaviti za modele koje će predstaviti sljedeće godine.

Foto: AFP

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti