Kanadska vlada objavila je da će od 1. travnja pokrenuti novi program dobivanja vize koji bi trebao potaknuti osnivače startup poduzeća i poduzetnike na dolazak u zemlju. Vlada se nada da će 'startup visa' programom startup osnivači i poduzetnici stvoriti nova radna mjesta i potaknuti gospodarski rast u zemlji, piše The Next Web.

Startup visa program dio je niza transformacijskih promjena u kanadskom imigracijskom sustavu, a za cilj ima povezati strane poduzetnike s organizacijama u privatnom sektoru u Kanadi koje imaju iskustvo u radu sa startupovima i pružanju važnih resursa - kao što smo već pisali.

Inozemni poduzetnici morat će ispuniti određene kriterije poput jezične kompetencije i obrazovnih kvalifikacija. Svi kriteriji bit će objavljeni na proljeće ove godine. Pilot program trajat će pet godina, a očekuje se da će broj prijava u početku biti ograničen. Poduzetnicima je također potrebna podrška kanadske grupe poslovnih anđela ili nekog od venture capital fonda prije nego je moguće prijaviti se u startup visa program.

(Image via sponsoringaspousetocanada)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju