Kanada najavila novi "startup visa" program kako bi privukla poduzetnike

Kanadska vlada objavila je da će od 1. travnja pokrenuti novi program dobivanja vize koji bi trebao potaknuti osnivače startup poduzeća i poduzetnike na dolazak u zemlju. Vlada se nada da će 'startup visa' programom startup osnivači i poduzetnici stvoriti nova radna mjesta i potaknuti gospodarski rast u zemlji.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 25.01.2013. / 08:59

Kanada najavila novi "startup visa" program kako bi privukla poduzetnike

Kanadska vlada objavila je da će od 1. travnja pokrenuti novi program dobivanja vize koji bi trebao potaknuti osnivače startup poduzeća i poduzetnike na dolazak u zemlju. Vlada se nada da će 'startup visa' programom startup osnivači i poduzetnici stvoriti nova radna mjesta i potaknuti gospodarski rast u zemlji, piše The Next Web.

Startup visa program dio je niza transformacijskih promjena u kanadskom imigracijskom sustavu, a za cilj ima povezati strane poduzetnike s organizacijama u privatnom sektoru u Kanadi koje imaju iskustvo u radu sa startupovima i pružanju važnih resursa - kao što smo već pisali.

Inozemni poduzetnici morat će ispuniti određene kriterije poput jezične kompetencije i obrazovnih kvalifikacija. Svi kriteriji bit će objavljeni na proljeće ove godine. Pilot program trajat će pet godina, a očekuje se da će broj prijava u početku biti ograničen. Poduzetnicima je također potrebna podrška kanadske grupe poslovnih anđela ili nekog od venture capital fonda prije nego je moguće prijaviti se u startup visa program.

(Image via sponsoringaspousetocanada)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti