Kanadski vozač uključio autopilot u Tesli i zaradio kaznu za neopreznu vožnju jer se brinuo za svoje zdravlje

Iz Tesle su već u nekoliko navrata upozoravali kako njihov sustav autopilota može samo pomoći vozaču, ne i u potpunosti preuzeti odgovornost za vožnju.

Martina Čizmić | 10.01.2020. / 13:30

Tesla (Foto: AFP)

Da vozači Teslinih automobila vole testirati mogućnosti autopilota, već je dobro poznato. Neki su tako jeli, spavali, kartali se, pa čak i seksali dok je njihovim vozilom upravljao autopilot.

No, jedan je kanadski vozač zbog svog nonšalantnog odnosa prema sigurnosti na cesti i zloupotrebe autopilota kažnjen zbog "neoprezne vožnje". Razlog? Pa, brinuo se za svoje zdravlje. Prema pojašnjenju koje je dao narednik Kerry Schmidt iz provincijske policije Ontarija, 58-godišnjak je čistio zube zubnim koncem dok je njegov Tesla Model S jurio autocestom brzinom od 135 kilometara na sat.

 

 

Problem je što je neoprezni vozač koristio obje ruke za čišćenje zuba, što nije dopušteno.

Naime, iz Tesle su već u nekoliko navrata upozoravali na to da njihov sustav autopilota može samo pomoći vozaču, ne i u potpunosti preuzeti odgovornost za vožnju.

Slika nije dostupna Pogledajte video bizarne nesreće: U Tesli uključio autopilot pa snimao, a ruke nije držao na volanu…

Slika nije dostupna Teslin autopilot izazvao tešku nesreću na autocesti, pukom srećom nitko nije poginuo

Videoigra u Tesli Zaigrao se u Tesli! Vozio autocestom, uključio autopilot pa odlučio zaigrati videoigru

Čak su uveli i upozorenje u sustavu koje bi trebalo obeshrabriti vozače od prevelikog oslanjanja na autopilot.

Ali čini se kako sve to nije baš imalo utjecaja na vozača u Ontariju. Možda bi u Tesli morali razmisliti o još kakvim sustavima nadzora ili upozorenja kako bi spriječili vozače da svoj, a i živote drugih na cesti stave u "ruke" autopilota.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti