Policija američke savezne države Connecticut objavila je na Facebooku vijest o nesreći koju je izazvao vozač Teslina Modela 3 dok je njegov automobil bio u potpunosti na autopilotu.

Nesreća se dogodila u Norwalku tijekom vikenda, a vozač se kasnije policiji pravdao da je auto stavio na autopilot kako bi provjerio svog psa na stražnjem sjedalu.

U trenutku nesreće policijski automobil bio je zaustavljen iza pokvarenog automobila te je imao upaljenu signalizaciju jer se čekalo da po automobil dođe vučna služba.

Na svu sreću, u nesreći nitko nije ozlijeđen.

Model 3 prvo je udario stražnji dio policijskog vozila, nastavio prema pokvarenom vozilu te udario i u njega, a tek stotinjak metara nakon toga zaustavio ga je drugi policijski automobil.

Protiv vozača policija je podnijela višestruke kaznene prijave te odaslala i jasnu poruku.

Bez obzira na sposobnosti vašeg vozila, kad upravljate njime, potrebna je vaša puna koncentracija u svakom trenutku kako bi vožnja bila sigurna, napisala je policija savezne države Connecticut na svom profilu na Facebooku.

To nije prvi put da Teslini modeli izazivaju prometne nesreće ili sudjeluju u njima, a dosad je u takvim nesrećama poginulo pet osoba diljem svijeta.

Iz Tesle nisu reagirali na incident, no poznato je da Tesla ne preporučuje vozačima micanje ruku s upravljača tijekom korištenja autopilota.

Sudeći po ogromnoj količini videa s Teslinim modelima u prometu objavljenim na internetu, tijekom vožnje na autopilotu vozači, čini se, ignoriraju baš tu preporuku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju