Teslin Model 3 izazvao nesreću na autopilotu: Zabio se u policijsko pa nakon toga i pokvareno vozilo

U SAD-u je zabilježen još jedan slučaj koji ne govori u prilog autonomnim vozilima. Dok je bio na autopilotu, Teslin Model 3 zabio se najprije u zaustavljen policijski pa nakon toga i u pokvareni automobil na autocesti.

Branimir Vorša | 09.12.2019. / 14:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Policija američke savezne države Connecticut objavila je na Facebooku vijest o nesreći koju je izazvao vozač Teslina Modela 3 dok je njegov automobil bio u potpunosti na autopilotu.

Nesreća se dogodila u Norwalku tijekom vikenda, a vozač se kasnije policiji pravdao da je auto stavio na autopilot kako bi provjerio svog psa na stražnjem sjedalu.

U trenutku nesreće policijski automobil bio je zaustavljen iza pokvarenog automobila te je imao upaljenu signalizaciju jer se čekalo da po automobil dođe vučna služba.

Slika nije dostupna Vozač ih nije vidio: Pogledajte reakciju Teslina autopilota kojom je spasio patke na cesti

Medvjed na cesti Pogledajte video: Teslin autopilot spasio vozača od medvjeda na cesti

Na svu sreću, u nesreći nitko nije ozlijeđen.

Model 3 prvo je udario stražnji dio policijskog vozila, nastavio prema pokvarenom vozilu te udario i u njega, a tek stotinjak metara nakon toga zaustavio ga je drugi policijski automobil.

Protiv vozača policija je podnijela višestruke kaznene prijave te odaslala i jasnu poruku.

Bez obzira na sposobnosti vašeg vozila, kad upravljate njime, potrebna je vaša puna koncentracija u svakom trenutku kako bi vožnja bila sigurna, napisala je policija savezne države Connecticut na svom profilu na Facebooku.

To nije prvi put da Teslini modeli izazivaju prometne nesreće ili sudjeluju u njima, a dosad je u takvim nesrećama poginulo pet osoba diljem svijeta.

Iz Tesle nisu reagirali na incident, no poznato je da Tesla ne preporučuje vozačima micanje ruku s upravljača tijekom korištenja autopilota.

Sudeći po ogromnoj količini videa s Teslinim modelima u prometu objavljenim na internetu, tijekom vožnje na autopilotu vozači, čini se, ignoriraju baš tu preporuku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti