Glavna bitcoin burza sa sjedištem u Hong Kongu, Bitflinex, obustavila je trgovanje jer su hakeri navodno ukrali 65 milijuna dolara virtualne valute, što je izazvalo pad vrijednosti te digitalne novčane jedinice za preko 20 posto.

Bitfinex burza priopćila je da je poništila sve transakcije nakon što je otkriveno da su bitcoini nekih klijenata ukradeni, javlja agencija AFP.

"Danas smo otkrili da je probijen sigurnosni sustav, zbog čega smo morali obustaviti kompletno trgovanje na Bitfinexu, kako bismo zaustavili sva polaganja depozita preko tokena, kao i povlačenja sredstava sa Bitfinexa", stoji u priopćenju ove burze.

"Provodimo istragu vezano za upad u sustav kako bi se utvrdilo što se dogodilo… Razmotrit ćemo različite opcije za rješavanje problema gubitaka koje su pretrpjeli kupci kasnije tijekom istrage", piše u priopćenju.

Kompanija je zamolila za strpljenje dok traje istražni postupak, a Bloomberg News je izvijestio da je haker s platforme uzeo 119 756 bitcoina, tj. oko 65 milijuna dolara po sadašnjim cijenama.

Prema podacima Bloomberg Newsa, vrijednost ove vrlo volatilne valute pala je na ispod 482,82 dolara s razine od 603,06 dolara, ali je jučer popodne po azijskom vremenu porasla na 539,53 dolara.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju