Kineska tvrtka testirala let eksperimentalnim letećim automobilom

Kineska tvrtka testirala je let eksperimentalnim letećim automobilom Voyager X2 koji bi trebao biti namijenjen za kratke gradske vožnje.

DNEVNIK.hr | 18.06.2024. / 17:40

Galerija

Testni let eksperimentalnog letećeg automobila pokazao je kako bi mogla izgledati budućnost transporta. Kineski proizvođač električnih vozila inovativnim dvosjedom izveo je vertikalno uzlijetanje i slijetanje.

Voyager X2 može letjeti do 25 minuta brzinom od 130 kilometara na sat. Teži 680 kilograma i može prevesti najviše 160 kilograma tereta.

Stadion Hakeri su prekinuli prijenos Eura u Poljskoj, a evo može li se tako nešto dogoditi i u Hrvatskoj

Namijenjen je za kratke gradske vožnje, a kompanija tvrdi da ne emitira ugljični dioksid. Model će proći kroz daljnja tehnička poboljšanja, pa još nije predviđen za prodaju.

Naš proizvod je vrlo jednostavan za upotrebu. Čak i početnik bi nakon otprilike sat vremena obuke trebao svladati osnovne kontrole na letjelici. Autopilot funkcija ne zahtijeva ručno upravljanje, što eliminira tradicionalni proces učenja kao kod konvencionalnih letjelica koje obično zahtijevaju temeljnu praktičnu obuku, rekao je inženjer letenja Li Chengzeng.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti