Kinesko "čudovište": Stiže prvi telefon s 10 GB RAM-a

Oppoov Find X jedan je od najzanimljivijih pametnih telefona predstavljenih ove godine, a kompanija će uskoro predstaviti i njegovu verziju s čak 10 GB RAM-a

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.09.2018. / 08:24

Oppo Find X (Foto: Oppo) (Foto: Oppo)

Oppo je ranije ove godine iznenadio i zadivio cijelo mobilno tržište s modelom Find X, telefonom odličnog dizajna koji gotovo da i nema rubove oko ekrana – čak nema niti popularnog ili zloglasnog notcha (kako za koga) te su kamere skrivene i pojavljuju se na površini putem kliznog mehanizma. Odličan i inovativan dizajn prati i odličan hardver (prema recenzijama s mreže, čini se da se isto ne može reći i za softver), a čini se kako ekipa iz te kompanije ponovno želi osvojiti naslovnice (tehnoloških) medija.

Iako još ništa nije službeno, glasine kažu da Oppo priprema verziju tog telefona koja će imati čak 10 GB RAM-a (+ 256 GB prostora za pohranu podatka) – prema Android Authorityju, to će biti prvi smartphone na svijetu s tako velikom količinom memorije. Informacije o, kako su ga nazvali na ovoj stranici, "čudovištu od telefona" objavio je na Twitteru korisnik Ice universea koji se do sada pokazao kao odličan prognozer, odnosno kao osoba s odličnim i pouzdanim izvorima u mobilnoj industriji.

Osim informacije o količini ugrađenog RAM-a i prostora za pohranu, nisu objavljeni neki drugi detalji o novom modelu Find X-a, no za pretpostaviti je da će imati iste ili slične opcije kakve ima i originalni model. Dakle, imat će ekran dijagonale 6,42 inča rezolucije 1080 x 2340 piksela, Snapdragon 845, klizni dio s kamerama – dvije stražnje kamere rezolucije 16 i 20 MP te prednju kameru za snimanje selfija s rezolucijom od čak 25 MP itd.

Ova verzija, dakle, službeno nije najavljena, no kako je primijećen na stranicama kineske regulatorne agencije TENAA, čini se kako je samo pitanje vremena prije nego što počne prodaja tog uređaja s čak 10 GB memorije.

Izvor: Android Authority
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti