Kinezi objavili video "napada" na Guam, no u videu su koristili scene iz dva američka kinohita

Kinesko ratno zrakoplovstvo koristi američke kinohitove u vlastite promotivne svrhe. Njihov najnoviji promouradak kombinirao je scene iz filmova "Transformers" i "The Rock" kako bi dočarao kineski napad na (očito) američko vojno postrojenje.

Branimir Vorša | 22.09.2020. / 11:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Simulacija kineskog napada na ono što se čini kao zračna luka Andersen američkog ratnog zrakoplovstva na otoku Guamu u Tihom oceanu tema je najnovijeg promovidea kineskog ratnog zrakoplovstva.

Video je objavljen u subotu, a u njemu se pojavljuju kineski H-6 bombarderi koji mogu nositi i nuklearno naoružanje. Na sredini tog videa kineski pilot pritišće gumb i lansira raketu prema meti koja neodoljivo podsjeća na satelitske snimke spomenute američke vojne zračne luke.

Video je nazvan Bog rata H-6K kreće u napade. Kineski očito ratni promouradak ima sve elemente blockuster trailera, pa tako i stvarne elemente postojećih američkih blockbuster filmova. Osim dramatične glazbe, tu se pojavljuju i scene iz filma Transformers: Revenge Of The Fallen, dok je eksplozija nakon udara rakete u cilj uzeta iz filma The Rock, u kojem glavnu ulogu igra Nicolas Cage.

Provokativni kineski video, koji neodoljivo podsjeća i na sjevernokorejske propagandne trikove, objavljen je usred napetosti između Pekinga i Washingtona vezanih za Južno kinesko more i okolnu regiju, ponajviše Tajvan, koji Kinezi smatraju svojim teritorijem.

Kinezi upozoravaju Amerikance da ne koriste Tajvan kako bi kontrolirali Kinu, uz riječi tko se igra s vatrom, ostane opečen.

Isto tako, Kina opetovano poziva SAD da prekine svoje vojne operacije u Južnom kineskom moru kako se ne bi događale "moguće vojne nesreće". SAD, međutim, citira "slobodu navigacije" kao pravo navigiranja svojeg ratnog brodovlja u tom moru i regiji oko njega.

Izvor: RT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti