Prema pisanju kineskog lista South China Morning Post, kineska vojska priprema se za otkrivanje "nevidljivog" bombardera H-20 koji će biti kineski odgovor na američki bombarder nove generacije i nasljednika bombardera B-2 Spirit, dugoočekivanog B-21 Raidera.

Kinezima je cilj napraviti zrakoplov koji je sposoban nositi deset tona tereta i preletjeti čak 7660 kilometara bez potrebe za punjenjem goriva u zraku, prenosi pak portal Inteeresting Engineering.

H-20 je rezultat razvoja kineske zrakoplovne industrije usredotočene na ratne zrakoplove serije 20 (poput J-20) i koji traje još od ranih 2000-ih godina.

B-2 Spirit u letu iznad Missourija Korisnik Reddita pronašao "nevidljivog" američkog bombardera u letu na prilično neobičnom mjestu

Rezultat tog razvoja sad bi trebao biti i H-20 bombarder, odnosno moćan zrakoplov koji se može sakriti od sustava protuzračne obrane i koji je sposoban za masovno uništavanje neprijatelja.

Dosadašnja izvješća tvrdila su da će novi kineski bombarder H-20 biti otkriven do 2. prosinca, odnosno prije američkog B-21 Raidera, koji razvija tvrtka Northrop Grumman.

Glavna zabrinutost zapadnih vojnih analitičara jest ta što postoji malo znanja o H-20, posebice o njegovim točnim specifikacijama, za koje se tvrdi da se mogu mjeriti samo s američkim Raiderom.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju