Kinezi učinkovitost svog cjepiva testiraju na - Arapima

Kinezi testiraju "neaktivno" cjepivo poput onog koje se inače koristi u tretiranju bolesti poput gripe i vodenih kozica.

Hina | 16.07.2020. / 13:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kineska državna farmaceutska tvrtka Sinopharm počela je u Abu Dhabiju provoditi treću fazu testiranja cjepiva za COVID-19 na oko 15 tisuća dobrovoljaca, potvrdile su u četvrtak vlasti glavnog grada Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Testiranje na ljudima provodi se u suradnji kineske Nacionalne biotehničke grupacije (CNBG) koja je dio Sinopharma, tvrtke Grupa 24 iz Abu Dhabija i Ureda za zdravstvo tog grada.

Slika nije dostupna Rusija planira masovnu proizvodnju cjepiva protiv bolesti COVID-19 već ove godine

Slika nije dostupna Imamo li na vidiku učinkovito cjepivo protiv koronavirusa?

Slika nije dostupna Kinezi dobili 66 milijuna dolara za pronalazak cjepiva protiv koronavirusa

Studija koja se provodi od srijede prva je na svijetu u kojoj u trećoj fazi testira "neaktivno" cjepivo, pojasnio je Ashis Koshy, direktor u tvrtki G24 zadužen za zdravstveni sektor.

Neaktivno cjepivo sastoji se od uzgojenih virusnih čestica, bakterija ili drugih patogena koji gube sposobnost izazivanja bolesti. S druge strane, postoje i cjepiva sa živim, ali oslabljenim patogenima.

"Neaktivno" cjepivo koristi se u tretiranju bolesti poput gripe i vodenih kozica.

Dosad za komercijalnu uporabu nije odobreno niti jedno cjepivo za COVID-19, a prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), trenutačno se na ljudima testiraju 23 potencijalna cjepiva. Tri su ušla u treću fazu, u kojoj se provjerava njihova učinkovitost.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti