King ICT isporučio ključni sustav za obranu od kibernetičkih napada za NATO

SIEM rješenje ključan je sustav za uspješniju obranu od kibernetičkih napada i koristit će se u sklopu usluga koje NATO Cyber Security Centre u sklopu NCIA agencije isporučuje NATO savezu.

Martina Čizmić | 03.02.2022. / 13:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iz King ICT-a izvijestili su kako su za NATO odnosno njihovu NATO Communications and Information Agency (NCI Agency) isporučili projekt u području kibernetičke sigurnosti vrijedan više od 7,8 milijuna eura. 

Kako ističu, na projektu je radilo više od 40 stručnjaka, a uključivao je isporuku i implementaciju naprednog SIEM rješenja iz područja kibernetičke sigurnosti s kompletnom najsuvremenijom IT infrastrukturom. Projekt je, ističu, zahtijevao vrlo visoku razinu ekspertize i angažmana u područjima kao što su: vođenje projekta, implementacija te upravljanje svim aspektima kvalitete, logistike, podrške, zahtjevnog testiranja te prijenosa znanja.

NCI Agency u svojoj službenoj objavi ističe kako će isporučeni SIEM sustav značajno podići sigurnosnu razinu organizacije te doprinijeti zaštiti kritičnih podataka i komunikacijskog sustava. NATO-ovi sigurnosni analitičari sada mogu puno brže i kvalitetnije detektirati što se događa u NATO mreži. Sustav je temeljen na moćnoj i robusnoj infrastrukturi velikog kapaciteta, omogućujući analizu i korelaciju vrlo velike količine podataka uz pravovremenu detekciju.

SIEM rješenje ključan je sustav za uspješniju obranu od kibernetičkih napada i koristit će se u sklopu usluga koje NATO Cyber Security Centre u sklopu NCIA agencije isporučuje NATO savezu.

U objavi NCI Agency ističu projektni tim King ICT-a koji je, kako kažu: „postavio ljestvicu vrlo visoko“, što je velika pohvala i potvrda predanosti, profesionalnosti i motiviranosti članova tima.

Nadamo se i vjerujemo kako će ovaj uspjeh još jače nadahnuti tvrtke i stručnjake iz naše IT i cyber security industrije da pokažu koliko vrijede i mogu u svijetu, a sve sa sjedištem u Hrvatskoj. Velika zahvala i poštovanje svima koji su doprinijeli ovom uspjehu i ugradili se u temelje daljnjeg rasta i razvoja KING ICT-a te prepoznatljivosti hrvatskih tvrtki i stručnjaka u svijetu, poručuju iz KING ICT-a.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti