KingSing S2, prilično dobra kineska kopija LG G2

U posljednje vrijeme najčešće smo mogli susresti klonove mega popularnog iPhone-a, no s vremena na vrijeme također su se znali pojaviti i klonovi veoma popularne Samsung Galaxy S serije poput NO.1 S7 .

Ivan Vovk Ivan Vovk | 03.10.2014. / 07:27

KingSing S2, prilično dobra kineska kopija LG G2

U posljednje vrijeme najčešće smo mogli susresti klonove mega popularnog iPhone-a, no s vremena na vrijeme također su se znali pojaviti i klonovi veoma popularne Samsung Galaxy S serije poput NO.1 S7 .  

Međutim, kineski proizvođač KingSing je probio led jer je nedavno predstavio telefon pod imenom KingSing S2. KingSing S2 je prvi telefon koji pokušava imitirati LG G2 odnosno radi se o prvom LG G2 klonu na tržištu. Koliko je KingSing bio uspješan saznat ćemo tek sada. 

Na prvi pogled primijetit ćete da S2 vizualno izgleda vrlo slično kao LG G2. Moram priznati da su si dali doista mnogo truda da njihov telefon bude što vjernija kopija. Primijetit ćete također da KingSing S2 ima jednak raspored tipki isto kao i kod G2 što znači u prijevodu da na prednjoj strani uređaja i na rubovima nema fizičkih tipki. Sve fizičke tipke su smještene na stražnjoj strani telefona ispod glavne kamere, odnosno ispod glavne kamere nalaze se tipke za uključivanje/isključivanje i plus/minus za glasnoću zvuka. Jedina razlika između originala i kopije je što S2 dodatno ima senzor za praćenje broja otkucaja srca. Kućište je napravljeno u potpunosti od plastike i postoji bijela ili crna verzija gdje je telefon u potpunosti bijele ili crne boje.

KingSing S2, prilično dobra kineska kopija LG G2

KingSing S2 ima ekran veličine 5 inča sa qHD rezolucijom odnosno 960x540 piksela.  Ekran je također IPS i OGS. Na prvi tren ćete pomisliti da je za tu veličinu ekrana preniska rezolucija i s tom tvrdnjom se slažem. Ali nakon što sam krenuo koristiti telefon mogu slobodno reći da ekran djeluje jako dobro. Oštrina je vrlo dobra, prikaz nije zrnast i boje isto tako djeluju vrlo prirodno. Jedini minus je ekran koji nema Gorilla Glass zaštitu ali iskreno tu ne možemo previše prigovoriti jer se ipak radi o niskobudžetnom mobitelu.

KingSing S2 je Android srednje klase koji više manje krije isti hardver kao i većina drugih kineskih mobitela u istom segmentu. S2 ima četverojezgreni procesor MedieTek MT6582 brzine 1.3GHz, 1GB RAM-a i Mali-400 za grafiku, po svemu sudeći tipičan kineski telefon srednje klase. Hardver koji će biti dovoljan za svakodnevnu uporabu pa čak i za igranje igri. Sve igre koje sam probao su radile onako kako i trebaju, aplikacije se vrlo brzo otvaraju. Sve u svemu vrlo dobro za ne prezahtjevnog korisnika. Uspoređujući LG G2 i Kingsing S2 na području AnTuTu benchmark testiranja, na ovom blogu navode da S2 postiže oko 18000 bodova dok G2 postiže oko 35000 bodova što me i ne čudi s obzirom da LG G2 ima puno snažniji hardver. Telefon ima 8GB memorije za pohranu podataka od čega je korisniku slobodno oko 6GB, a ako imate potrebe za dodatnim prostorom možete ga proširiti sa maksimalno 32GB memorijskom karticom.

KingSing S2 dolazi već sa instaliranim Andorid 4.4.2 KitKat sustavom koji radi vrlo brzo i fluidno. Korisničko sučelje vizualno je vrlo slično kao i kod LG-a, ali i kao kod Samsunga, vrlo simpatično. U postavkama i među ostalim možete odabrati hrvatski jezik za korisničko sučelje. 

S2 osim standardnih funkcija poput Wifi-a, GPS-a i BT 4.0 dodatno ima ugrađen senzor za praćenje broja otkucaja srca gdje putem već instalirane aplikacije možete mjeriti vaš rad vašeg srca. Senzor je smješten odmah pokraj glavne kamere, ako bi željeli isprobati tu funkciju sasvim je dovoljno postaviti prst na senzor i pokrenuti aplikaciju. Osim toga telefon ima “gesture control” funkcije pa možete bez dodira ekrana upravljati telefonom.

Kingsing ima izmjenjivu Lithium-ion polymer bateriju sa kapacitetom od 2000mAh dok npr. LG G2 ima ugrađenu Li-Po bateriju kapaciteta 3000mAh. Baterija kod S2 se pokazala vrlo dobrom, pa mogu pretpostaviti da je kapacitet  stvaran u tim granicama specificiranog kapaciteta od strane proizvođača.

Kao zaključak mogu reći da je KingSing S2 jako dobra alternativa za malo novaca iako na nekim područjima naravno zaostaje za LG-om. Iskreno ne možemo previše prigovarati jer se doista radi o niskobudžetnom telefonu kojem je cijena u prosjeku 110$. S2 osim niske cijene nudi kvalitetnu izradu, vrlo lijep dizajn, solidan hardver i mnoštvo korisnih funkcija poput senzora za broj otkucaja srca, smart eye traking, air browse, gesture controls itd. Također ako želite možete vidjeti više informacija na službenoj stranici .

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti