Klizač upao u zaleđeno jezero, a život mu je spasio Appleov sat

Klizanje po zaleđenim jezerima nije preporučljivo kada temperature rastu, a takva je avantura umalo koštala života jednog Amerikanca. Srećom, nosio je Apple Watch.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.03.2021. / 16:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Amerikanac William Rogers veliki je ljubitelj klizanja na ledu te u svom hobiju često uživa na zaleđenom jezeru u Somersworthu. No kako se bliži proljeće i temperature su sve toplije, tako i klizanje na jezeru nije baš najpametnije jer led postaje tanji i veća je mogućnost njegova pucanja. Upravo se to dogodilo prošli vikend dok je Rogers uživao kližući se na zaleđenom jezeru. Led je popustio i on je propao u jezero, a svaki pokušaj da se ponovno popne na površinu završio je neuspješno jer je led nastavio pucati.

Tim Cook i Apple Watch Series 4 (Foto: AFP) Zahvaljujući novoj opciji na Appleovu satu spašen je još jedan život

Kako je na cijelom jezeru bio sam, nitko mu nije mogao pomoći niti barem obavijestiti hitne službe. Osjećaj propadanja u hladnu vodu opisao je “strašnim”, a novinarima s kojima je naknadno razgovarao rekao je kako je sam sebe pokušavao uvjeriti da ne paničari, što naravno nije bilo lako. Razmišljao je što može napraviti, a držeći se za rub leda nije mogao niti dohvatiti telefon u džepu (pitanje je bi li telefon i radio uronjen u zaleđeno jezero) kako bi nazvao 911. Nakon nekoliko minuta u hladnoj vodi počeo se pothlađivati, no srećom sjetio se kako na ruci nosi Apple Watch. Siri mu je tada bila najbolja prijateljica kojoj je rekao da nazove 911 i već pet minuta nakon poziva na jezeru su bili vatrogasci koji su mu pomogli i izvukli ga iz vode.

Šef vatrogasne postaje u Somersworthu George Kramlinger za Rogersa je rekao kako je u ovoj izvanrednoj situaciji ostao smiren te je napravio ono što je morao kako bi preživio, no upozorio je kako je u ovo doba godine klizanje na zaleđenim jezerima kockanje te nije sigurno.

Slika nije dostupna Apple Watch može prepoznati rane znakove dijabetesa s velikom preciznošću

Apple Watch dolazi s brojnim opcijama koje prate zdravstveno stanje korisnika (otkucaje srca, EKG, zasićenost krvi kisikom itd.), a može detektirati padove i u tim slučajevima pozvati hitnu pomoć. Do sada se u više slučajeva pokazao spasonosnim gadgetom, a William Rogers može zahvaliti upravo Apple Watchu što je danas živ.

Izvor: 9to5Mac
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti