Amerikanac William Rogers veliki je ljubitelj klizanja na ledu te u svom hobiju često uživa na zaleđenom jezeru u Somersworthu. No kako se bliži proljeće i temperature su sve toplije, tako i klizanje na jezeru nije baš najpametnije jer led postaje tanji i veća je mogućnost njegova pucanja. Upravo se to dogodilo prošli vikend dok je Rogers uživao kližući se na zaleđenom jezeru. Led je popustio i on je propao u jezero, a svaki pokušaj da se ponovno popne na površinu završio je neuspješno jer je led nastavio pucati.

Kako je na cijelom jezeru bio sam, nitko mu nije mogao pomoći niti barem obavijestiti hitne službe. Osjećaj propadanja u hladnu vodu opisao je “strašnim”, a novinarima s kojima je naknadno razgovarao rekao je kako je sam sebe pokušavao uvjeriti da ne paničari, što naravno nije bilo lako. Razmišljao je što može napraviti, a držeći se za rub leda nije mogao niti dohvatiti telefon u džepu (pitanje je bi li telefon i radio uronjen u zaleđeno jezero) kako bi nazvao 911. Nakon nekoliko minuta u hladnoj vodi počeo se pothlađivati, no srećom sjetio se kako na ruci nosi Apple Watch. Siri mu je tada bila najbolja prijateljica kojoj je rekao da nazove 911 i već pet minuta nakon poziva na jezeru su bili vatrogasci koji su mu pomogli i izvukli ga iz vode.

Šef vatrogasne postaje u Somersworthu George Kramlinger za Rogersa je rekao kako je u ovoj izvanrednoj situaciji ostao smiren te je napravio ono što je morao kako bi preživio, no upozorio je kako je u ovo doba godine klizanje na zaleđenim jezerima kockanje te nije sigurno.

Apple Watch dolazi s brojnim opcijama koje prate zdravstveno stanje korisnika (otkucaje srca, EKG, zasićenost krvi kisikom itd.), a može detektirati padove i u tim slučajevima pozvati hitnu pomoć. Do sada se u više slučajeva pokazao spasonosnim gadgetom, a William Rogers može zahvaliti upravo Apple Watchu što je danas živ.

Izvor: 9to5Mac