Nakon što su objavili svoj spot u 360 stupnjeva, Black Eyed Peas svoj će koncert u Central Parku prenositi također u 360 stupnjeva.

Oko 60,000 ljudi napunit će Central Park kako bi gledali koncert mega popularne glazbene skupine Black Eyed Peas uživo. No to nije običan koncert.

Koncert će se snimati i streamati koristeći kamere od 360 stupnjeva iz kompanije Immersive Media, piše TechCrunch.

Tehnologija koja se koristi u ovom prijenosu ona je koju Google koristi za snimanje ulica za svoje Google Mapse, osim što će umjesto slika kamere snimati video.

Koncert će biti popraćen sa 11 kamera koje će snimati simultano, sve zajedno kombinirati i streamati sa 2s latencije. Oni koji će koncert gledati putem interneta moći će kontrolirati kameru iz nekoliko perspektiva.

Prijenos koncerta putem interneta omogućit će Livestream, a sve donacije biti će proslijeđene na Robin Hood zakladu koja ulaže u škole, skloništa za beskućnike, program zapošljavanja i ostalo.

Black Eyed Peas, poznata je skupina i po svom vodećem članu Will.I.Amu, kreativcu i vlasniku kompanije will.i.apps, koji je prije objavio prvi glazbeni spot u 360 stupnjeva. Pogledajte više o spotu u jednom od naših prijašnjih postova.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju