Korak naprijed, dva nazad: Nadogradnja Windowsa 10 donijela neočekivane probleme

Dok su popravljeni neki prijašnji problemi, s novom nadogradnjom pojavili su se novi problemi s mrežnim hardverom, zvukom u igrama, pretraživanju…

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.09.2019. / 14:00

Microsoft (Foto: AFP)

Nadogradnjom operativnog sustava obično se "krpaju" sigurnosni propusti, popravljaju postojeći problemi, dodaju novce opcije i slično, no s updateom i promjenama u softveru uvijek postoji mogućnost pojavljivanja novih i dotad nepostojećih problema. Upravo to dogodilo se nakon što je Microsoft prošlog tjedna nadogradio Windowse te se čini da je napravljen korak naprijed, a dva nazad.

Windows 10 (Foto: AFP) Microsoft smislio kako osigurati ažuriranje Windowsa i njihov plan vam se neće svidjeti

Nakon prijašnje nadogradnje operativnog sustava, korisnici su počeli prijavljivati probleme s Cortanom i opterećenjem procesora prilikom korištenja tog glasovnog asistenta. S najnovijom nadogradnjom Windowsa 10, Microsoft je riješio taj problem tako da Cortana više ne crpi previše procesorske snage, no korisnici su počeli prijavljivati nove probleme koji im se javljaju prilikom korištenja operativnog sustava.

Najozbiljniji se čine problemi s Intelovim mrežnim hardverom koji utječu a povezanost putem WiFija i Etherneta (navodno je riječ o računalima s matičnim pločama MSI-a i Gigabyta). Korisnici koji su o ovom problemu pisali na forumima i društvenim mrežama naglašavaju kako se čini da je jedino rješenje potpuna deinstalacija posljednjeg updatea.

Još jedan problem s kojim su se suočili gameri koji uživaju u naslovima poput Apex Legendsa, Overwatcha, PlayerUnknown's Battlegroundsa i World of Warcraft Classica jest zvuk u tim igrama. U odnosu na razdoblje prije nadogradnje, zvuk je tiši i odnosno drukčiji, što gamerima kvari iskustvo igranja. Također, dio korisnika prijavo je probleme s akcijskim centrom i pretraživanjem iz startnog menija.

Računalo budućnosti, ilustracija Microsoftov potpredsjednik opisuje "moderni operativni sustav" budućnosti koji jako podsjeća na Googleov Chrome OS

Za rješavanje problema sa zvukom Microsoft je ponudio privremeno rješenje koje možete potražiti ovdje te su najavili da rade na rješenju koje bi moglo biti dostupno krajem mjeseca. Nadamo se da će se s nadolazećim updateom riješiti svi navedeni problemi te da se neće pojaviti neki novi, kao što je to bio slučaj s nadogradnjom objavljenom prošlog utorka.

Izvor: Tech Radar
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti