Korisnici TikToka udružili snage i rasplakali 89-godišnjeg dostavljača pizze: Dobio je napojnicu o kakvoj nije mogao ni sanjati

Nakon što su se na TikToku pojavili videozapisi 89-godišnjaka koji dostavlja pizze, korisnici te mreže udružili su se i skupili novac za veliku napojnicu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.09.2020. / 13:56

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Slika 89-godišnjaka koji svakodnevno dostavlja pizze pokušavajući zaraditi za život rastužila je brojne TikTokere koji su se udružili kako bi simpatičnom dostavljaču omogućili napojnicu o kojoj sigurno nije mogao sanjati. Priča je započela s obitelji Valdez iz grada Roy u saveznoj državi Utah - prilikom svake narudžbe pizze zatražili su da im dođe isti dostavljač, a priču o njemu podijelili su na TikToku.

Slika nije dostupna Stiže nova opcija na YouTubeu koja bi trebala privući brojne korisnike TikToka

Uvijek pozitivan i nasmijan, videozapisi o vremešnom dostavljaču Derlinu Neweyju pregledani su stotinama tisuća puta, a putem TikToka obitelj Valdez pozvala je sve pratitelje i sve koji žele pomoći da doniraju nešto novca kako bi ga iznenadili i uručili mu veliku napojnicu. Newey, nije teško pretpostaviti, nikada do tada nije čuo za TikTok, no na toj je mreži brzo postao zvijezda te su mu mnogi odlučili pomoći i skupiti što više novca kako u tim godinama više ne bi morao obilaziti kuće i dostavljati pizze, već kako bi mogao uživati u mirovini.

@vendingheads

Here it is fyp venmochallenge man love blessed gift lovewins

♬ Aesthetic Girl - Yusei

On, naravno, nije znao da korisnici te društvene mreže prikupljaju novac za njega i bio je potpuno zbunjen kada je primio napojnicu od čak 12.069 dolara. Newey nije mogao vjerovati što je doživio te su mu niz obraz krenule suze, a obitelj Valdez objasnila mu je kako taj novac nije njihov, već su ga uplatili brojni tiktokeri kako bi mu pomogli.

Slika nije dostupna Mladi su opsjednuti ovom aplikacijom: Uskoro bi TikTok mogli koristiti više i od YouTubea

To je još jedan primjer tzv. Venmo Challengea, odnosno izazova u kojem korisnici društvenim mreža od svojih pratitelja i drugih korisnika traže da doniraju novac na Venmo račun, a nakon što se skupi određena svota, uruči se osobi za koju se prikupljala, a najčešće je riječ o sličnim slučajevima napojnice kao što je bilo prikupljanje novca za 89-godišnjeg dostavljača.

Izvor: Fox News


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti