Korištenje YouTubea od sada će biti puno bolje: Pogledajte novitete koji stižu na ovu platformu

Kompanija je predstavila više od 25 manjih i većih noviteta koje će omogućiti još veće uživanje u videozapisima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.10.2023. / 10:35

Muškarac gleda video na laptopu (Foto: Getty Images)

YouTube konstantno uvodi neke novitete i promjene na svoj servis kako bi korisnicima omogućio još bolje iskustvo pretrage i gledanja videozapisa. Dok s nekim od tih promjena korisnici i nisu zadovoljni, poput najave blokade ovog servisa za one koji koriste programe za blokiranje pristupa oglasima, nove opcije koje su predstavljene ovog tjedna pozdravit će svi korisnici jer će im omogućiti nove mogućnosti upravljanja videozapisima koje gledaju i to na različitim platformama - od mobilnih uređaja preko računala do TV-a.

Gledanje YouTubea YouTube Shorts sve je popularniji i to je veliki problem za - YouTube

Kompanija je tako na svom službenom blogu objavila kako će YouTube dobiti više od 25 novih opcija, od kojih će neke biti dostupne već od ovog tjedna, dok bi na druge trebali malo sačekati. Jedan od noviteta tako će omogućiti jednostavnije aktiviranje brže reprodukcije sadržaja. Opcija dvostruke brzine sadržaja sada će se moći aktivirati direktno s ekrana na kojem se reproducira video - potrebno je samo dodirnuti ekran i držati prst na ekranu. Sve dok korisnik drži prst na ekranu, video će se reproducirati dvostrukom brzinom, a čim se prst podigne, video će se ponovno početi reproducirati standardnom brzinom.

Poboljšana je i mogućnost pretrage unutar videa - traka na kojoj se prikazuje trajanje reprodukcije bit će veća, tako da će se lakše moći pretraživati sadržaj, a korisnici će moći jednostavno vratiti na dio videa koji su gledali prije početka pretrage. Opcija stabilnog zvuka na mobilnim telefonima smanjit će nagle promjene zvuka kako bi se spriječilo potencijalno oštećenje sluha tijekom gledanja videa sa slušalicama. Također, opcija koju će sigurno aktivirati mnogi dok gledaju videa na svojim telefonima je zaključavanje ekrana, koja će spriječiti da se slučajnim dodirom po ekranu ne prekine reprodukcija videa. YouTube će ipak omogućiti da se u nekim slučajevima - poput preskakanja oglasa ili pristiglih obavijesti ta opcija privremeno isključi.

Još jedan novitet koji će korisnici sigurno često koristiti odnosi se na pretraživanje glazbe po uzoru na Shazam, a prvo će biti dostupna na mobilnim uređajima koji rade na Androidu, dok će se na iPhoneu i drugim uređajima pojaviti naknadno. Osim što će YouTube Music moći prepoznati ime pjesme na temelju njene reprodukcije, moći će se prepoznati i ako je i sami korisnici pjevaju ili pjevuše.

Na svim uređajima uskoro će se pojaviti nova “You” kartica na kojoj će se sada nalaziti sve važne informacije vezane uz korištenje ovog videoservisa i računa korisnika - povijest pregledavanja, playliste, preuzet sadržaj, kupovina itd.

Ključ za prijavu Google je napravio još jedan korak prema budućnosti u kojoj neće biti lozinki

Promjene možemo očekivati i oko komentara koji se prikazuju uz videozapise. YouTube tako uvodi dinamičan sustav prikaza komentara pa će se popularne objave i one s najviše lajkova konstantno rotirati i izmjenjivati. Novi način interakcije s kreatorima uključuje i uvođenje animacija pa, kada netko kaže “lajkaj i pretplati se” te će tipke, kada korisnici kliknu na njih, zasvijetliti.

Ovo je samo dio noviteta koje korisnici YouTubea mogu očekivati da će im uskoro biti dostupni na toj platformi i sigurno će poboljšati način na koji koristimo najpopularniji videoservis na svijetu. 

Izvor: YouTube blog
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti