Kraljevska blokada: Trolate Buckinghamsku palaču? Mogli biste završiti na policiji

U objašnjenju novog pravilnika navodi se su dosad pojedinci na društvenim mrežama ostavljali uvredljive komentare, čak i pozive na linč pojedinih članova kraljevske obitelji.

Martina Čizmić | 05.03.2019. / 07:58

Službena stranica britanske kraljevske obitelji (Foto: Zimo)

Britanska kraljevska objavila je ponašanja za posjetitelje službenih profila njezinih članova na društvenim mrežama uz upozorenje da će blokirati sve one koji ondje budu ostavljali uvredljive komentare.

Objave na profilima Clarence Housea, Kensingtonske i Buckinghamske palače bit će skriveni, izbrisani ili čak prijavljeni policiji, stoji u novome pravilniku o ponašanju korisnika društvenih mreža, prenosi BBC.

Odluka je uslijedila nakon informacija po kojima se tehničko osoblje britanskog dvora bori s porastom zloupotrebe sadržaja Kate Middleton i Meghan Markle, premda one još nemaju svoje privatne profile na društvenim mrežama.

Markle je svoje ranije profile na društvenim mrežama deaktivirala prošle godine prije udaje za princa Harryja.

U prosincu 2017., nedugo nakon zaruka imala je 1,9 milijuna pratitelja na Instagramu i više od 350.000 na Twitteru, a njezina stranica na Facebooku imala je 800.000 lajkova.

U objašnjenju novog pravilnika navodi se su dosad pojedinci na društvenim mrežama ostavljali uvredljive komentare, čak i pozive na linč pojedinih članova kraljevske obitelji.

Dodaje se da će nove smjernice zajamčiti "sigurnije okruženje" za sve pratitelje objava na društvenim mrežama triju kraljevskih kućanstava.

Korisnike su pozvali da budu "ljubazni i da pokažu poštovanje" prema članovima kraljevske obitelji.

Zadržavamo pravo da sakrijemo ili izbrišemo komentare na svojim stranicama, kao i da blokiramo korisnike koji se ne budu pridržavali zadanih smjernica, stoji u uputstvu.

Na službenom Twitteru vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea te vojvoda i vojvotkinja od Susssexa imaju oko 1,7 milijuna pratitelja, a na Instagramu ih je 7,1 milijuna. Kraljevska obitelj na Twitteru ima 3,8 milijuna pratitelja, na Instagramu oko 4,5 milijuna, a na Facebooku ih je 4,8 milijuna.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti