Kreativnost na djelu: Koristite Google karte u Lego izdanju

Švedski dizajner Einar Öberg iskoristio je mogućnosti koje Google Maps nudi developerima diljem svijeta i kreirao sasvim posebno izdanje vjerojatno najpopularnijih interaktivnih karata na svijetu.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 09.05.2015. / 10:07

Kreativnost na djelu: Koristite Google karte u Lego izdanju

Švedski dizajner Einar Öberg iskoristio je mogućnosti koje Google Maps nudi developerima diljem svijeta i kreirao sasvim posebno izdanje vjerojatno najpopularnijih interaktivnih karata na svijetu.

Googleov API i pripadajući Google App Engine Einar je iskoristio s još nekoliko iznimno zahtjevnih alata i kreirao Google Map izdanje koje cijeli svijet pretvara u - Legoland. Iako su i do sada Googleove karte doživjele nebrojene modifikacije i sasvim posebna izdanja koja balansiraju između ozbiljnosti, kreativnosti i zabave, ovo je definitivno pokušaj vrijedan svakog divljenja. Istina, nije sve "ispeglano" do savršenstva, ali često i nije poanta priče u tome, važno je pokazati da se može drugačije i ponuditi dašak dječje zaigranosti...

Google "Lego" mape su funkcionalne kao i "prave" Google karte, navigacija je moguća u cijelom svijetu, dostupan vam je svaki kutak planete koji je Google pokrio ovom uslugom, tu je i Street View funkcija. Dovoljno je da lik kreiran od Lego kockica uzmete za ruku i krenete na putovanje svijetom. Ili, klasičnim načinom, pretraživanjem lokacija. Nemojte biti razočarani što Street View nije napravljen do najsitnijih detalja, pa neke zgrade možda nećete ni prepoznati, jer, ponavljamo, ovakvi individualni projekti zaslužuju podršku, a tko zna, možda će u budućnosti izgledati još bolje. 

Izdanje karata koje je nazvano Brick Street View možete isprobati ovdje. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti