Kupujete Appleov zlatni sat? 'Vi niste normalni'

Nakon Samsunga, s trolanjem Applea sada su počeli i iz Asusa te su iz ove kompanije osobama koje namjeravaju kupiti zlatni sat poručili kako nisu normalni

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.03.2015. / 09:05

Kupujete Appleov zlatni sat? 'Vi niste normalni'

Apple je početkom ovog tjedna napokon objavio neke dodatne informacije oko 'najiščekivanijeg gadgeta godine', njihovog pametnog sata čija prodaja sljedećeg mjeseca počinje na odabranim tržištima. Apple Watch bit će dostupan u tri verzije – sigurno je da će najpopularnija biti sportska verzija čija početna cijena iznosi od 349 dolara (što će mnogima vjerojatno biti skupo), ali ova kompanija u ponudi ima i zlatne modele čija se cijena kreće od 10 pa do čak 17 tisuća dolara te će, jasno, biti namijenjeni samo onima dubokog džepa. Zbog visoke cijene ovog gadgeta, Apple se jučer našao na udaru konkurencije te su iz Asusa na Twitteru ismijali zlatni Apple Watch, ali i njegove buduće kupce.

Tijekom proteklih nekoliko godina Apple i kupce njihovih pametnih telefona, odnosno ljubitelje ovih kompanije koji danima kampiraju ispred trgovina samo kako bi se među prvima domogli novih modela iPhoena, često je trolao Samsung u 'Next big thing' reklamama, a sada su se na sličnu taktiku odlučili i u Asusu. U 'vodiču za šoping' kojeg su objavili na Twitteru postavljeno je pitanje – 'trebam li kupiti zlatni Apple', nakon čega su postavili pitanje 'jeste li poludjeli'. Ako je odgovor 'ne' i ako 'niste ludi', onda je logičan izbor kupovina njihovog sata ZenWatch. Ako je odgovor da, u Asusu pretpostavljaju kako korisnici očigledno imaju 'puno novca za bacanje' – ako nemaju novca, onda se ponovno kao logično rješenje nameće kupovina Asusovog sata, a ako je ponovno odgovor da (pitaju jeste li zaista sigurni da nemate neki kredit), onda je zaključak kako 'zaista niste normalni'. Inače, ZenWatch radi na Googleovom Android Wear operativnog sustavu za nosive uređaje te je njegova cijena povoljnija u odnosu na osnovni model Appleovog sata i iznosi 199 dolara. 

Foto: AFP, Asus

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti