Kvisko HR2 - legendarna igrica stigla je u novom izdanju

Nekada nas je oduševljavala Kviskoteka na malim ekranima, danas se možemo igrati na pametnim telefonima

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 22.11.2016. / 07:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

  Kvisko je obilježio cijelu jednu epohu, podigavši na novu razinu televizijske kvizove, igru asocijacija i znanje općenito. Danas, zahvaljujući modernim tehnologijama, Kvisko je dostupan za igru na pametnim telefonima, trenutačno samo za igrače koji imaju Appleove uređaje s iOS mobilnom platformom, ali uskoro će se i zajednica onih koji koriste Googleov mobilni operativni sustav Android moću okušati u dvoboju s legendarnim Kviskom. I to ovoga puta u njegovoj inačici naziva "HR2", jer su vrijedni developeri iz tvrtke Infinum objavili novu verziju ove sjajne igre.

Nakon godinu dana uspješnog rješavanja asocijacija u iOS aplikaciji Kvisko HR, izašla je nova verzija, koja se zove, pogađate, Kvisko HR2. Na zahtjev preko 60.000 zadovoljnih rješavača asocijacija, provjerena ekipa, autor asocijacija Lazo Goluža, producent igre Branko Kobali i tvrtka Infinum koja je sve isprogramirala, napravili su Kvisko HR2, novu verziju igre Kvisko. Kvisko HR2 je trenutno namijenjen igračima Appleovih uređaja, a tvrtka Intech priprema i iznenađenje za korisnike Android mobilnih uređaja.

Preuzimanje igre znanja, kao i u prvoj verziji potpuno je besplatno, a zauzima 18 MB prostora na mobilnom uređaju. U novoj verziji, nove asocijacije podijeljene su opet u tri “levela” težine, te potrebnog znanja i logičkog zaključivanja. Novost je i “level” Kvisko, koji sadrži dodatne asocijacije, koje se sada u novoj verziji mogu nadokupljivati. Točnim odgovorim i dalje osvajate zlatnike s kojima se "kupuje" pomoć, a u ovoj verziji Kviska, kupovinom novog levela “Kvisko”, te rješavanjem novih asocijacija, možete osvojiti i dodatne zlatnike za “kupovanje” pomoći.

Zagrebačka tvrtka Intech d.o.o. čiji je vlasnik Branko Kobali iza sebe ima niz uspješnih poslova, a jedan od najpoznatijih svakako je vip.hr portal, jedan od prvih hrvatskih portala koji je pratio domaću i svjetsku scenu u vlasništvu Vipnet-a. S Lazom Golužom započeo je suradnju na kvizu Kviskoteka koja se emitirala na Novoj TV i otada ih veže ugodno poslovno i privatno vrijeme.

Autor "mozgalica" iz originalne Kviskoteke, Lazo Goluža rođen je 7. siječnja 1936. Godinama je radio na HTV-u kao urednik i prevoditelj. Autor je, urednik i suradnik na brojnim televizijskim emisijama i serijama, poput Jadranskih susreta, a svoj je najveći doprinos dao u kvizovima: Tri, dva, jedan... ali vrijedan, Pješčani sat, Brojke i slova i Kviskoteka. Popularna Kviskoteka je nastala 1979., a emitirala se čak petnaest godina. Sada je, srećom za sve nas, involviran i u Kvisko priču za pametne telefone.

Kvisko HR2 inačicu možete preuzeti ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti