Lamborghini proizvodnju luksuznih automobila zamijenio medicinskom opremom

Talijanski proizvođač luksuznih automobila Lamborghini priključio se borbi protiv pandemije koronavirusa i proizvodit će kirurške maske te zaštitne maske od pleksiglasa.

Branimir Vorša | 01.04.2020. / 09:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Italija je i dalje europska zemlja koju je pandemija koronavirusa najteže pogodila, Dosad je u toj zemlji od virusa Covid-19 zaraženo više od 105.800 ljudi, dok ih je više od 12.400 preminulo od posljedica zaraze.

Talijanski proizvođač luksuznih automobila Lamborghini prenamijenio je dio svojih pogona u tvornici Sant'Agata u Bologni kako bi pokrenuo proizvodnju kirurških maski i zaštitnih maski od pleksiglasa. Na taj način žele doprinijeti borbi protiv epidemije koronavirusa u Italiji.

Proizvodnju medicinske opreme pokrenuli su uz pomoć Sveučilišta Bologna, a sav proizvedeni materijal dostavit će se bolnici Sant'Orsola u Bologni, objavljeno je na službenim stranicama Lamborghinija.

Lamborghinijev je plan proizvesti 1000 kirurških maski i 200 zaštitnih maski od pleksiglasa dnevno.

Tijekom krizne situacije poput ove osjećamo potrebu za konkretnim doprinosom. Ovu ćemo bitku dobiti zajedno i radeći zajedno te dajući podršku onima koji su svakodnevno na prvoj liniji u borbi protiv ove pandemije, poručio je Stefano Domenicali, predsjednik i izvršni direktor Lamborghinija.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti