Microsoft je konačno lansirao dugo očekivanu platformu za mobilne uređaje Windows Phone 7, na press konferenciji koja se održala danas u New Yorku. CEO Steve Ballmer otkrio je sve značajke novog OS-a i telefona koji će sadržavati Microsoftov operativni sistem.

Windows Phone 7 kreće u prodaju 21. listopada u Europi i Aziji, dok će US tržište morati pričekati od 8. studenog (naša regija za sad nije na popisu). Do kraja godine platforma stiže u 30 zemalja, a koristit će ju uređaji poput HTC, LG, Dell i Samsunga. AT&T vodeći je operater za Windows Phone 7 uređaje u US sa ponudom uređaja iz Samsunga, LG-a i HTC-a koji je najavio čak 5 modela za WP7 (Surround, Mozart, Trophy, Pro, HD7).

Glavna poruka koja stiže iz Microsofta jest da su ovi pametni telefoni personalizirani kako bi korisnici čim jednostavnije i brže korisitili uređaje s WP7. Microsoftov Marketplace mjesto je gdje će potražiti i preuzeti aplikacije poput Twittera, eBaya, ili igara.

Iako nam se čini kako je Microsoft konačno napravio dobar posao OS-a za pametne telefone, s druge strane se pitamo, nije li možda malo zakasnio u utrku mobilnih telefona? Ako pogledamo iPhone koji je na tržištu već treću godinu i ima podosta svojih sljedbenika, Android OS koji rapidno raste, ima li tu mjesta za Microsoft?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju