LEAP Summit u Zagreb dovodi suosnivačicu femtech startupa, serijskog poduzetnika i polarnog istraživača

LEAP Summit trebao bi se održati uživo, no dio će sadržaja biti dostupan i putem izravnog prijenosa na internetu.

Martina Čizmić | 01.04.2021. / 17:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 LEAP Summit, koji će ove godine obilježiti svoje šesto izdanje, i ove godine dovodi inspirativne predavače iz svih dijelova Europe i svijeta. Održati će se 14. i 15. svibnja 2021. u CineStar Zagrebu, a organizatori planiraju četiri paralelne pozornice s temama vezanim za poduzetništvo, ekologiju i održivi razvoj, digitalizaciju i digitalne vještine te inspirativne priče.

Na ovogodišnjim LEAP pozornicama će nastupiti Urška Sršen, su-osnivačica i direktorica Bellabeata, vodećeg Silicon Valley femtech startupa. Njen tim stoji iza Leafa - jednog od prvih wellness gadgeta dizajniranog posebno za žene čija se prodaja proteklih godina broji u stotinama tisuća. Ray Walia je serijski poduzetnik s preko 20 godina iskustva u industrijama zabave i tehnologije. Osnivač je tvrtke Launch Ventures koja upravlja mrežom privatnih inkubatora, inovacijskih laboratorija i investicijskih fondova. Projektom Launch Academy inkubirao je više od 6000 poduzetnika i prikupio preko milijardu dolara financiranja.

Norvežanin Børge Ousland jedan je od vodećih polarnih istraživača našeg doba. Samostalno je obavio brojne ekspedicije na Južni i Sjeverni pol te prešao Antarktiku i Arktik od obale do obale. Doktor medicine, Mark Post, jedan je od vodećih vizionara i inovatora u prehrambenoj revoluciji. Polje njegovog istraživanja je inženjering tkiva te je zaslužan za razvoj kultivirane govedine iz matičnih stanica koštanog mišića goveda. U kolovozu 2013. predstavio je prvi hamburger na svijetu iz govedine proizvedene u laboratoriju.

Izdvajamo i Pamelu Pavliscak koja svoji rad fokusira na utjecaj tehnologije na naše odnose i osjećaje te je kroz godine radila s brojnim multinacionalnim kompanijama poput Googlea, IKEA-a i Virgin Atlantica. Dio programa konferencije će i ove godine biti dostupan na web streamu.

LEAP Summit održava se pod generalnim pokroviteljstvom Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Sudjelovanje na LEAP Summitu je potpuno besplatno, a mjesta su ograničena. Prijave i dodatne informacija o predavačima potražite na stranici https://leapsummit.com/.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti