Lenovo patentirao novu i drugačiju tipkovnicu za tablete

Inženjeri i dizajneri u Lenovu misle da su pronašli novi način kako koristiti već postojeće tableta, pa su tako patentirali novu tipkovnicu koja nije slična ničemu što smo dosad vidjeli.

Zimo Zimo Zimo | 28.05.2012. / 14:56

Lenovo patentirao novu i drugačiju tipkovnicu za tablete

Inženjeri i dizajneri u Lenovu misle da su pronašli novi način kako koristiti već postojeće tablete, pa su tako patentirali novu tipkovnicu koja nije slična ničemu što smo dosad vidjeli.

Tipkovnica je razdvojena u dva dijela i preko USB-a ili Bluetootha se spaja na tablet kako bi korisnik mogao pisati ili upravljati sadržajem na ekranu. U vrijeme dok i RIM na svojim BlackBerryjima polako prelazi na virtualne tipkovnice, Lenovo misli da ipak postoji tržište i za one koji još uvijek više vole fizičku tipkovnicu.

Patent tako pokazuje kako se na ovoj tipkovnici nalazi 26 tipka, a sama tipkovnica  prilagođena je za različita tržišta odnosno QWERTY, AZERTY, rusko, kinesko te čak japansko.

Ove tipkovnice se ne bi trebale prodavati uz tablet već samo kao dodatak jer je većina ljudi već ipak navikla na zaslon osjetljiv na dodir. No s druge strane dobro je ponuditi korisnicima i neke druge mogućnosti.

Na kraju kada sve zajedno sumiramo, čemu milijunska ulaganja u razvoj zaslona osjetljivog na dodir? Imaju li ovi patenti neku budućnost?

Što vi mislite? Biste li vi kupili ovako nešto za tablet?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti