Lenovo prodaje više smartphonea i tableta nego PC-a

I dok neki nagađaju jesmo li zakoračili u post PC eru, rezultati poslovanja najvećih svjetskih proizvođača računala ukazuju upravo na tu činjenicu.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 15.08.2013. / 08:48

Lenovo prodaje više smartphonea i tableta nego PC-a

I dok neki nagađaju jesmo li zakoračili u post PC eru, rezultati poslovanja najvećih svjetskih proizvođača računala ukazuju upravo na tu činjenicu.

Da li je PC mrtav? Ne bismo rekli, no da prodaja drastično opada to nije nikakva novost. Dell se našao u velikim problemima čija se prodaja strmoglavila, pa je Michael Dell odlučio privatizirati kompaniju i u usmjeriti poslovanje na nove usluge. No Lenovo, najveći proizvođač PC-a objavio je nove rezultate te istaknuo kako je prodaja mobilnih uređaja nadmašila prodaju PC-a, ističući snažan rast u Kini gdje kompanija drži 42 posto tržišta.

Iz Lenova kažu kako prodaja smartphonea i tableta raste čak 41 posto iz godine u godinu, odnosno 132 posto kada govorimo o prodaji smartphonea. Sljedeće godine Lenovo želi prodaju i u SAD-u, što će drastično povećati njihovu prodaju i zaradu općenito.

"Smartphonei su naša nova šansa" — istaknuo je CEO Yang Yuanqing. Inače Lenovo je već sada drugi najveći proizvođač smartphonea u Kini s 11.4 posto tržišta, odmah iza Samsunga koji drži 17.4 posto.

Yang kaže kako su svjesni važnosti marketinga te kako će ojačati taj dio poslovanja, jer "tržište smartphonea je slično modnoj industriji."

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti