Možda nam je nekad to suludo zvučalo, no leteći automobil Terrafugia je i službeno dobila dozvolu za vožnju cestama.

Nacionalna administracija za sigurnost prometa na autocestama dodijelila je posebnu iznimku za tzv. 'cestovne zrakoplove', u kojoj se dopušta ovom prevoznosom sredstvu korištenje autocesta i aerodroma.

Transition je tako postala prvo kompanija sa kombinacijom letećeg-cestovnog vozila koja je primila takvu posebnu pozornost ureda za transport od 1970. kada su se ovi standardi počeli koristiti.

No unatoč odobrenjima za cestovnu vožnju, ovi zrakoplovi nailaze na nekoliko problema, odnosno težina koju mogu nositi ne smije prelaziti jednog čovjeka, odnosno zajedno s prtljagom nosivost je oko 150kg.

Terrafugia je mala avio kompanija sa bazom u Massachusettsu osnovana od skupine inženjera i pilota sa MIT-a. Prvi test leta Transition je obavio 2009., godine a Terrafugia je prošle godine dobila novi unaprijeđeni dizajn i naziva ga se 'novom generacijom Transitiona'.

Cijena ovog prevoznog sredstva iznosi oko 250.000 dolara. Pogledajte kako izgleda taj neobičan leteći automobil, i posjetite službenu stranicu za više informacija. Biste li se vi provozali u ovom prevoznom sredstvu?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju