LG je najavio da njegov, LG Optimus 2X prvi dual core smartphone izlazi u Koreji za mjesec dana, ali danas je također potvrđeno da će biti plasiran i na Europsko tržište u siječnju 2011. godine.

Sama najava nije bila direktna, nego skrivena u izvješću za novinare. U izvješću je bila naznačena činjenica da će maestro Ennio Morricone sam napisati neke nove melodije zvona za nadolazeće Lg smartphone uređaje. Sam isječak je bio kratak i jasan:

„Ekskluzivna glazba bit će dostupna na LG smartphone uređajima krenuvši sa uređajem LG Optimus 2X koji je zakazan da izađe slijedeći mjesec u Europi“.

LG Optimus 2X je prvi svjetski dual core smartphone uređaj kojeg pokreće novi Nvidia Tegra 2 procesor. Nvidia Tegra 2 procesor će moći podnijeti sva opterećenja pružajući  besprekidne prijelaze u raznim aplikacijama i sustavu također pružajući i besprekidni pregled visokokvalitetnog video i audio materijala.

Ostale specifikacije su mu isto zaista impresivne. LG Optimus 2X pruža  4 inčni AMOLED ekran, sadrži 8GB memorije (proširive na 32GB), prednju kameru za video pozive od 1.3MP i stražnju kameru od 8MP.

Podržava Full HD video pregled i HDMI mirroring koji omogućuje istovremeni pregled na mobitelu i izlaz na TV ekran koji je spojen preko HDMI priključka. Optimus 2X također ima ugrađen akcelerometar i žiroskop, a baterija mu je kapaciteta 1500mAh.

Uređaj će se isporučiti sa Androidom u verziji 2.2, no uz mogućnost kasnije nadogradnje sustava na Android 2.3 (Gingerbread).  Nadamo se da ćemo ovaj uređaj vidjeti i u ponudi naših domaćih mobilnih operatera.

Lg Optimus 2x

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju