LG postaje dio Sveza za standarde povezivanja, radit će na razvoju IoT protokola Matter

Matter je komunikacijski standard temeljen na internetskom protokolu (IP) za tehnologije pametnog doma, zahvaljujući kojem proizvodi različitih proizvođača mogu komunicirati i dijeliti podatke.

Martina Čizmić | 24.07.2022. / 11:42

Pametni dom, ilustracija (Foto: Getty Images)

LG Electronics se priključio Savezu za standarde povezivanja, vodeće globalne organizacije usmjerene na razvoj i promicanje univerzalnih otvorenih standarda za Internet stvari (IoT).

Kako su istaknuli iz LG-a, uz to što će biti član Saveza, ulaze i u Upravni odbor Saveza, a nadaju se da će svojim prisustvom doprinijeti stručnosti  u pametnim kućanskim i komunikacijskim tehnologijama. Novoimenovani članovi Upravnog odbora su Don Williams iz LG-evog Glavnog strateškog ureda i dr. Sang Kim iz LG-evog Glavnog tehnološkog ureda.

Sa svojom novom ulogom unutar Saveza, kako ističu, LG planira aktivno sudjelovati u razvoju i standardizaciji Mattera – IoT protokola otvorenog koda za povezivanje pametnih kućnih uređaja te predvoditi širenje ekosustava pametnog doma.

Kroz našu ulogu u odboru Saveza demonstriramo svoju potpunu predanost stvaranju povezanije i praktičnije budućnosti, rekao je dr. Kim Byoung-hoon, tehnički direktor i izvršni potpredsjednik LG Electronicsa. Uz usvajanje i podršku Mattera, naša rastuća linija pametnih proizvoda, uključujući televizore, kućanske aparate i IoT uređaje i senzore, moći će se sigurnije i lakše međusobno povezivati i sa svim kompatibilnim rješenjima. Nastavit ćemo isporučivati ​​inovativna korisnička iskustva i pomoći u razvoju pametnih kućnih rješenja.

Matter, komunikacijski standard temeljen na internetskom protokolu (IP) za tehnologije pametnog doma, pomaže u stvaranju otvorenog okruženja pametnog doma u kojem proizvodi različitih proizvođača mogu komunicirati i dijeliti podatke, čime problemi kompatibilnosti postaju stvar prošlosti. LG želi pružiti podršku za Matter na svojim pametnim platformama koje povećavaju udobnost, uključujući pametnu kućnu platformu LG ThinQ i aplikaciju i nagrađivanu TV platformu webOS. Usvajanje Mattera, dodaju, neće koristiti samo LG-evim korisnicima, već će ojačati i ukupnu konkurentnost inovativnih LG-evih linija kućanskih aparata i televizora.

Kao i Savez, u LG-u smo predani razvoju i poboljšanju svijeta u kojem živimo, rekao je dr. Sokwoo Rhee, stariji potpredsjednik LG-a za inovacije i voditelj LG NOVE, LG-evog sjevernoameričkog inovacijskog centra. Za nas to znači inovativni razvoj proizvoda usmjeren na pružanje boljeg korisničkog iskustva i poboljšanje načina na koji pružamo uslugu i vrijednost kod kuće i izvan nje. Radujemo se ovoj suradnji i svim u budućnosti.

LG unosi veliku energiju i tržišni doseg u Savez, sa svojim širokim rasponom proizvoda i njihovom inženjerskom stručnošću i rješenjima za povezivanje, ali ono što Savez čini jačim s LG-em je njegova predanost inovacijama, rekao je Tobin Richardson, predsjednik i izvršni direktor iz Saveza za standarde povezivanja. Uzbuđeni smo što se LG pridružio našem odboru kako bismo radili na još većim inovacijama s podrškom Mattera u budućim projektima, šireći posvuda vrijednost Interneta stvari na potrošače.

Sastavljeno od više od 500 kompanija, globalno članstvo Saveza surađuje na stvaranju otvorenih standarda za IoT.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti