LG predstavio novu liniju televizora za 2020. godinu

Novi modeli LG-evih televizora bit će dostupni od lipnja 2020. godine, a nude stvarnu 8K kvalitetu slike i jedinstvena dizajnerska rješenja.

Martina Čizmić | 06.06.2020. / 17:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

LG je predstavio svoju novu liniju televizora za 2020. godinu u Hrvatskoj. Modeli iz novog portfelja uključuju televizore s 8K kvalitetom slike, kao i vrhunske OLED modele za 2020. godinu s jedinstvenim dizajnom.

Modeli OLED serija CX i GX, kao i modeli premium LCD televizora iz kategorije NanoCell od početka lipnja će biti dostupni u domaćim trgovinama, dok se modeli iz OLED serija ZX i WX očekuju do kraja mjeseca. LG-evi televizori doprinose vrhunskom iskustvu gledanja i igranja videoigara te nude uzbudljive inovacije za ljubitelje filmova ili sporta, kao i za gamere.

OLED tehnologiju karakteriziraju samoosvjetljujući, pojedinačno upravljani pikseli, koji osiguravaju savršenu crnu, realistične boje i izvrstan kontrast.

Serija GX Gallery ima izuzetno tanko kućište što je moguće zbog tehnologije OLED displeja: panel ne treba zasebno pozadinsko osvjetljenje, jer pikseli sami emitiraju svjetlost. Zbog toga GX Gallery ima debljinu od samo 20 mm i za rad mu nije potrebna zasebna upravljačka kutija. 

Još jedna novost je 48-inčni model iz serije CX s dizajnom bez okvira. Ovaj uređaj označava potpuno novu veličinu displeja u OLED portfelju i može sejednostavno integrirati u bilo koji interijer.

Serija televizora ZX donosi stvarni tj. Real 8K OLED prikaz slike (modeli 88 OLED ZX i 77 OLED ZX) i uskoro će biti dostupni i u Hrvatskoj. Ovi televizori nude četiri puta veću razlučivost od 4K i šesnaest puta veću razlučivost od Full HD-a. Stvarno 8K iskustvo je jamstvo da svi televizori prelaze strogi industrijski standard koji je postavila američka organizacija Consumer Electronics Association (CTA) kao službeni standard industrije za 8K Ultra HD proizvode i usluge.

LG-eva premium obitelj LCD TV-a, kategorije NanoCell, također će se proširiti s tri stvarna 8K modela (75 i 65-inčne dijagonale u seriji Nano99 te 65-inčna u seriji Nano95), te će svi, kao i OLED proizvodi, nositi logotip CTA 8K UHD. Većina LG OLED televizora za 2020. godinu i 8K NanoCell televizora imaju treću generaciju α (Alpha) 9 procesora s umjetnom inteligencijom. Procesor α9 Gen 3 nastavlja se na ranije LG-eve procesore, ali dodatno poboljšava kvalitetu slike i zvuka filmova, sporta, igara te drugih vrsta sadržaja uz još snažnije procesiranje i naprednije algoritme dubokog strojnog učenja.

Televizori s procesorom α9 Gen 3 podržavaju najnovije HDMI specifikacije, uključujući eARC i ALLM, za bolju kvalitetu zvuka i uglađen prikaz pokreta kod gaminga. LG 8K modeli također mogu reproducirati izvorne 8K sadržaje putem HDMI i USB digitalnih ulaza te podržavaju brojne kodeke, uključujući HEVC, VP9 te AV1 koji preferiraju YouTube i drugi veliki pružatelji usluga streaminga. LG 8K televizori su u mogućnosti reproducirati streaming 8K sadržaja prikazujući 60 sličica u sekundi, ali i prikazivati 8K 60P snimke preko HDMI-a.
S obzirom da podržavaju Dolby Vision IQ i UHD Alliance Filmmaker Mode, filmovi se na LG OLED televizorima prikazuju upravo onako kako su to njihovi autori i zamislili.

LG je prvi proizvođač koji je službeno proizveo televizor kompatibilan s tehnologijom NVIDIA G-SYNC, a ove godine predstavlja čak 12 novih OLED modela koji podržavaju ovu gaming tehnologiju. G-SYNC osigurava da se brzina osvježavanja televizora prilagodi osvježavanju slike sa spojenog uređaja, tako da se grafika savršeno prikazuje na TV zaslonu. Pojedinačnim upravljanjem piksela koji samostalno emitiraju svjetlost na OLED displejima poboljšava se kvaliteta slike, smanjuje se kašnjenje, a vrijeme odziva je ultra brzo - što gaming iskustvo na OLED televizorima čini vrhunskim, bez zastajkivanja i treperenja. LG-evi OLED i NanoCell televizori za 2020. godinu podržavaju tehnologiju HDMI VRR, a s brzinom osvježavanja od 120 Hz kod LG OLED televizora, brzi pokreti ostaju savršeno detaljni i uočljivi.

Ponosni smo što smo najprodavaniji brand OLED televizora na svijetu još od 2013. godine. LG je odlučan pružiti potrošačima izvanredno iskustvo gledanja i zadivljujuću kvalitetu slike, a uz nove LG OLED i NanoCell televizore, korisnici mogu znati da nabavljaju proizvode čije će tehnologije biti još dugo aktualne, poručio je Damir Mađarević, voditelj prodaje proizvoda za kućnu zabavu u LG-u Hrvatska.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti