LG predstavio pametni telefon s 5 kamera!

LG V40 ThinQ sa stražnje strane ima tri kamere te još dvije s prednje strane za snimanje selfija, stoga će taj uređaj biti zanimljiv svim ljubiteljima mobilne fotografije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.10.2018. / 11:27

LG V40 ThinQ (Foto: LG) (Foto: LG)

Za veliki broj korisnika pametnih telefona jedna od najvažnijih opcija prilikom odabira pametnog telefona jest kvaliteta kamere, a kada su u pitanju najjači modeli, gotovo da se i ne može pogriješiti jer svi uređaji nude odličnu optiku. Kako bi se razlikovali od konkurencije te korisnicima ponudili što kvalitetnije iskustvo fotografiranja, pametni telefoni danas dolaze i s dodatnim opcijama, poput umjetne inteligencije koja se brine za prepoznavanje uvjeta fotografiranja i korištenja najboljih postavki te s više kamera.

LG jučer je predstavio smartphone V40 ThinQ koji dolazi s čak pet kamera, tri sa stražnje strane i dvije s prednje strane, koje pokrivaju sve kutove snimanja pa će se tim telefonom moći snimiti fotografije širokog kuta, zumirati i, naravno, snimati portretne fotografije sa zamućenom pozadinom.

LG V40 ThinQ (Foto: LG) (Foto: LG)

Sa stražnje strane nalaze se tri kamere – standardna kamera od 12 MP, kamera širokog kuta (107 stupnjeva) rezolucije 16 MP te telefotokamera od 12 MP, dok se s prednje strane nalaze kamera od 8 MP za selfije i dodatna kamera od 5 MP širokog kuta koja će omogućiti snimanje grupnih selfija. Zanimljiva opcija jest mogućnost snimanja triju fotografija u isto vrijeme (s tri stražnje kamere) i povezivanje tih fotografija u animaciju te, naravno, neizostavna umjetna inteligencija. Kako uređaj dolazi s tri različite kamere, tako ni njihova kvaliteta nije jednaka – na The Vergu, na kojem su već testirali ovaj uređaj, kažu kako npr. kvaliteta telefotosnimaka u zatvorenim prostorima nije najbolja, no općenito su iznimno zadovoljni s mogućnostima kamera.

Iako će LG V40 ThinQ biti najprepoznatljiviji po kamerama, taj pametni telefon dolazi i s drugim naprednim opcijama – ima ekran dijagonale 6,4 inča rezolucije 1440 x 3120 piksela, 6 GB RAM-a i 64 GB skladišnog prostora koji se može nadograditi microSD memorijskim karticama, a pokreće ga Snapdragon 845 te Android 8.1 Oreo.

Otporan je na vodu i prašinu (IP68), ima i utor za slušalice od 3,5 mm, bateriju kapaciteta 3300 mAh, mogućnost brzog i bežičnog punjenja, dok je senzor otisaka prstiju smješten sa stražnje strane kućišta.

Novi LG-jev smartphone s pet kamera na tržištu će se pojaviti tijekom ovog mjeseca po cijeni između 900 i 980 dolara.

Izvor: ZDnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti