LG predstavlja prvi 8K OLED televizor na svijetu

Iako je tržište 8K televizora još u svojim začecima, očekuje se kako će do 2022. porasti na više od 5 milijuna jedinica.

Martina Čizmić | 30.08.2018. / 14:22

8K 88 inčni LG OLED TV (Foto: LG) (Foto: LG)

LG će na sajmu IFA 2018 predstaviti prvi 8K (7680x4320) OLED TV na svijetu. Ovaj 88-inčni 8K LG OLED TV imat će preko 33 milijuna samoosvjetljujućih piksela koji stvaraju omjer kontrasta bez premca i istinsku crnu boju koja definira savršenu kvalitetu slike OLED televizora.

Očekuje se kako će se isporuke OLED televizora udvostručiti u 2018. te dosegnuti preko 9 milijuna jedinica do 2022. Tako će LG nastaviti povećavati udio OLED-a u svom portfelju premium televizora i potaknuti korisnike na masovnije prihvaćanje OLED TV-a.

Iako je tržište 8K televizora još u svojim začecima, očekuje se kako će do 2022. porasti na više od 5 milijuna jedinica.

Usprkos napretku u području LCD-a, OLED se često spominje kao „tehnologija prikaza nove generacije“ zato što emitira svoju svjetlost, eliminirajući potrebu za bilo kakvim pozadinskim osvjetljenjem. Zahvaljujući tome nastaju najmoderniji televizori koji redefiniraju kvalitetu slike i dizajna proizvoda.

LG-ev prvi 8K OLED TV je vrhunac tehnološkog postignuća i sljedeći evolucijski korak u tehnologiji prikaza, rekao je Brian Kwon, predsjednik kompanije LG Home Entertainment. 4K OLED-i imali su veliku ulogu u preoblikovanju TV industrije, a LG je uvjeren kako će 8K OLED učiniti isto.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti