Kriza u Libiji se nastavlja. Nakon mirnog tjedna, stanovnici Libije u Tripoliju u četvrtak se nisu mogli spojiti na internet.

Prema navodima Arbor Networksa, nedostupnost interneta pojavila se u četvrtak 3. ožujka između 11.30 i podneva EST, piše Huffington Post.

Renesys pak piše kako su provjeravali BGP (eng. Border Gateway Protocol), te da nisu uvidjeli ništa neobično, sve su libijske rute u redu i stabilne su, no njihovi uređaji za praćenje internetskih veza pokazuju kako su sve vladine stranice nedostupne.

Nekoliko sati kasnije, Renesys je objavio kako situacija izgleda ozbiljnije od obične privremene nedostupnosti internetske veze pošto već više od 12h nema znakova dostupnosti signala.

Tehnički direktor Renesysa -- James Cowie za International Business Times objavio je kako se situacija u Libiji glede nedostupnosti interneta razlikuje od onih na koje su nedavno naišli, te one u Egiptu, jer kako kaže 'To je kao da su ceste na svom mjestu, samo nema prometa na njima'.

Slika dolje prikazuje internetski promet u Libiji unazad tjedan dana koji jasno prikazuje nedostupnost interneta zadnjih nekoliko dana.

Photo [Arbor Networks]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju