Iz Lidla Hrvatska upozoravaju na prijevaru koja ovih dana kruži aplikacijama za dopisivanje kao što su WhatsApp i Viber.

Naime, velikom se brzinom dijeli poruka u kojoj Lidl navodno poklanja besplatni vaučer u iznosu od 1000 kuna za proslavu 90. obljetnice.

Uz to je dodan i link na stranicu na kojoj se vaučer "preuzima" te broj preostalih vaučera.

Nakon što su im na društvenim mrežama vjerni kupci skrenuli pozornost na tu poruku, iz Lidla su upozorili kako se radi o lažnoj objavi.

Radi se o lažnoj objavi koja je organizirana na lažnom WhatsApp/Viber profilu, poručili su iz Lidla te pozvali sve da ih prate na njihovim službenim stranicama i službenim profilima na društvenim mrežama.

Zato, ako i dobijete takvu poruku, upozorite pošiljatelja da ju ne širi dalje i nipošto nemojte kliknuti na link.

Prijevara na internetu (Foto: Getty Images) Oprezno s "nagradnim igrama" na internetu: Što vam je vrjednije - novi mobitel ili osobni podaci?

WhatsApp (Foto: AFP) Ne otvarajte: WhatsAppom se širi poruka koja će vam blokirati telefon!

Slika nije dostupna Ako dobijete ovu poruku na Whatsappu - nikako ne nasjedajte!

Slika nije dostupna Nova prijevara: Ne otvarajte sumnjive linkove na WhatsAppu

Podsjetimo, ovo nije prvi put da se takve prijevare pojavljuju na društvenim mrežama i putem aplikacija za dopisivanje. Najmanje što se korisnicima može dogoditi prilikom klikanja na link iz poruke jest to da se ona pošalje svim njihovim kontaktima u imeniku. No isto tako može dovesti do zaraze uređaja različitim malwareima i virusima. 

Budite oprezni i prije bilo kakvog klikanja provjerite s trgovinom koja se spominje u poruci radi li se o legitimnoj poruci ili prijevari. 

I naravno, informirajte i svoje prijatelje o tome. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju