LinkedIn priprema novi AI alat koji bi korisnicima trebao pomoći u potrazi za novim poslom

Iako će zbog AI-a mnogi izgubiti posao, ta bi tehnologija nekima mogla pomoći pri novom zaposlenju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.08.2023. / 10:07

LinkedIn (Foto: Afp)

Dok su mnogi u strahu da bi zbog umjetne inteligencije mogli izgubiti posao, LinkedIn priprema alat baziran upravo na AI-u koji bi ljudima mogao pomoći pri traženju novog posla i zaposlenju. Informacije o novom alatu nisu službene, već ih je objavio jedan istraživač i developer koji je poznat po svom otkrivanju novih i nenajavljenih opcija unutar aplikacija.

Digitalne vještine, ilustracija Microsoft i LinkedIn predstavili program za stjecanje digitalnih vještina kojim se planira obuhvatiti 10 milijuna ljudi

Prema Nima Owjiu, LinkedIn Coach trebao bi biti neka vrsta asistenta koja će korisnicima te poslovne društvene mreže pomoći pri pretraživanju dostupnih poslova i prijavi na njih, kao i na istraživanju kulture kompanija koje ih zanimaju i slično, kako bi se bolje mogli pripremiti za posao, odnosno za potencijalni razgovor za posao sa zaposlenicima tvrtke.

Predstavljamo LinkedIn Coach. Prijavite se na poslove, naučite nove vještine i pronađite više načina na koje se možete povezati s vašom mrežom - sve podržano snagom umjetne inteligencije, stoji na stranici koju je pronašao Owji, a na kojoj ekipa iz LinkedIna predstavlja novi alat. Tu se nalaze i primjeri u kojima su prikazane mogućnosti novog asistenta pa mu tako koristiti mogu postaviti pitanja poput "Što radi Microsoft?", "Kakva je radna kultura u Microsoftu?" i slično.

Novinari Insidera kontaktirali su LinkedIn vezano za razvoj asistenta koji bi korisnicima njihove mreže mogao pomoći prilikom traženja posla, no potvrdu vezanu uz AI Coach nisu dobili. Predstavnica tvrtke Amanda Purvis odgovorila im je da uvijek istražuju nove načine na koje mogu poboljšati iskustvo svojih korisnika na LinkedInu te da će više informacija o tome podijeliti uskoro.

Google asistent Google priprema nabrijanu verziju asistenta koji će koristiti generativnu umjetnu inteligenciju

Inače, LinkedIn već neko vrijeme testira i opciju AI chatbota koja je namijenjena za pretplatnike ove mreže i koja bi im trebala pomoći prilikom slanja poruka i javljanja na oglase za posao. Također, vlasnik LinkedIna Microsoft uključen je i u brojne druge AI projekte, a uložili su i više milijardi dolara u OpenAI, kompaniju koja stoji iza najpopularnijeg AI chatbota ChatGPT-a, tako da je jasno kako su njihovi planovi fokusirani primarno na umjetnu inteligenciju.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti